Tatar med flødepeberrod og friseé

tatar-med-floedepeberrod-1Vi elsker tatar og får det jævnligt.

Ikke meget kød med af fin kvalitet

Denne gang er det ikke en rørt tatar med en masse forskellige ingredienser, men rent kød.

tatar-med-floedepeberrod-head

4 personer
600 gram Kalve mørbrad – det kunne f.eks. også være okseinderlår
1 dl piskefløde
Friskrevet peberrod
1 citron
Salat – her friseé
Olivenolie
Brøndkarse
Persilleolie – 1 bundt persille, rapsolie
12-16 Små cherry tomater
12 gode sorte oliven
Maltosne – Kan undværes – Maltodexin rørt med olivenolie
Brød og smør

Kødet:
Hak det meget fint med en stor skarp kniv
Form det efter ønske

Tomater:
Flæk alle tomater og med en finger skubbes kerner ud
Kom dem i en ovn ved ca. 80 grader til de begynder at tørre lidt ud, de skal ikke være sprøde
Vend dem i lidt god olivenolie

Flødepeberrod:
Pisk fløden
Riv peberrod og bland i fløden sammen med skal fra en hav citron
Smag til med citronsaft, salt og peber.
Kom i frysepose/sprøjtepose og klip hul

tatar-med-floedepeberrod-3

Grøn olie:
Blend persillen med olien 10 minutter
Sigt olien fra gennem klæde/viskestykke/kaffefilter

Maltosne:
Pisk 1-2 spsk maltodexin med 1 tsk olivenolie

Samle retten:
Kom kødet på en tallerken
Anret salat og dryp med lidt god olivenolie
Kom tomater, oliven og brødnkarse på
Kom klatter af flødepeberrod på
Dryp med den grønne olie
Kom evt. maltosne på

Server med Brød og smør

I glasset en dejlig moden Bordeaux fra Margaux, Château Malescot Saint Exupéry, 2006

chateau-malescot-saint-exupery-2006

Print Friendly
This entry was posted in Forretter, Hovedretter and tagged , . Bookmark the permalink.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *