Parmentier de Confit de Canard

parmentier-de-confit-de-canard-1

Confit de Canard fra dåse er en ok erstatning frem selv at confitere andelår.

Parmentier de Confit de Canard er her lagvis kartoffel og andekød

4 personer
1 dåse med 4 andelår
3 bagekartofler
2 spsk cremefraiche
Purløg
Friskrevet parmesan
3-400 gram spinat
1 fed hvidløg skåret i tynde skiver
Muskatnød
Sovs: 2 spsk balsamico, 4 dl andefond
10 Valnødder

confit-de-canard

Kartofler:
Skræl kartoflerne og skær dem i grove tern.
Damp dem i lidt vand til de er møre
Mos dem og kom smør i
Kom cremefraiche i og smag til med salt og peber

Anden:
Læg dåsen i varmt vand 1/2 time – så er det lettere at få lårene ud
Tag lårene op og gem fedtet til en anden dag. Det er fantastisk at stege kartofler i andefedt.
Tag skindet af og kasser.
Tag al kødet af lårene

Samle retten:
I en ovnfast skål, fad eller anretterringe kommes lidt kartoffelmos.
Oven på kommes andekød, fortsæt med dette skiftevis som en lasagne
På øverste lag som skal være kartoffelmos drysses parmesan.
Kommes i en 180 grader varm ovn til parmesanen er gylden

parmentier-de-confit-de-canard-2

Spinat:
Skyl spinaten. Kom i en gryde med hvidløg og damp til spinaten er faldet sammen
Hæld overskydende væske fra og tilsæt en klat smør og lad det smelte
Smag til med friskrevet muskatnød

Sovs:
Kog balsamico til det næsten er en sirup.
kom fond på og kog ned til 1-1,5 dl
Pisk kolde smørtern i

Anret:
Kom sovs på en tallerken og spinat oven på
Drys med hakket valnødder
Kom and/kartoffel oven på
Drys med hakket purløg

I glasset en Crozes-Hermitage fra Delas Fréres “Les Launes” 2014

crozes-hermitage-delas-freres

Print Friendly
This entry was posted in Hovedretter and tagged , . Bookmark the permalink.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *