Torskeburger med Pommes Allumettes og tatarsovs

torskeburger-med-pommes-allumettes-1

Pommes Allumettes er det man vil kalde tændstikskartofler
Tynde strimler kartoffel stegt i friture

2 personer
400 gram torsk – helst tykt rygstykke
Beignetdej: 100 gram mel, øl, 1 tsk bagepulver, salt og æggehvide
1 Citron
2 Burgerboller af god kvalitet – her brioche boller
Salat
1 liter olie til friture – f.eks. raps
2-3 bagekartofler
Tatarsovs:
4 spsk Mayonnaise (helst hjemmelavet – se her hvordan)
2 spsk cremefraiche 18%
1 tsk sennep
1 finhakkede skalotteløg
4 finhakkede cornichoner
1-2 spsk grovhakket kapers
hakket purløg
Salturt – kan udelades da det ikke altid kan skaffes.

torskeburger-med-pommes-allumettes-2

Kartofler:
Skræl kartoflerne og skær dem i meget tynde strimler – absolut lettest med et mandolinjern
Skyl kartoffelstrimler i flere hold vand
Knug overskydende væske fra i et viskestykke

Fisken:
Torsken drysses med sukker/salt mindst en time før og sættes på køl

Beignetdej:
Bland mel, salt og bagepulver med øl til en tyk “pandekagedej”
Lige før den skal bruges vendes en stivpisket æggehvide i

torskeburger-med-pommes-allumettes-3

Friture:
Varm olien op til 170-180 grader og kom kartoflerne i af flere omgange.
Pas på ikke at komme for meget i af gangen så olien bruser over
Steg til de er gyldne. Læg i et fad med masser af køkkenrulle i bunden.
Hold dem varme i ovnen ved 50-60 grader
Salt dem først umiddelbart før servering

Når kartoflerne er færdige steges fisken.
Skær fisken ud i 4 stykker og dyp i Beignetdejen
Kom i frituren og steg dem gyldne.

Samle retten:
Skær burgerbollerne over og steg skærefladen til bollen er lun
Kom en lille smule tatarsovs på bunden og salat oven på.
Derefter fisken, dryp med citron og kom en stor skefuld tatarsovs på
Derefter overbollen
Server kartoflerne ved siden af samme med mere tatarsovs

I glasset Guillaume Sergent “Les Prés Dieu” 100% Chardonnay

guillaume-sergent

Print Friendly
This entry was posted in Hovedretter and tagged , . Bookmark the permalink.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *