Oksemørbrad med rosenkål og Kartoffel fondant

oksemoerbrad-og-rosenkaal-1

Kål og bøf ikke det man oftest ser, men passer fint sammen

2 personer
2 oksebøffer – her oksemørbrad
3-400 gram rosenkål
Smør
1 lille håndfuld nødder
Sovs: 4 dl kalvefond, balsamico, 1 dl fløde (kan udelades), champignon
2 bagekartofler
1 dl fond eller bouillonterning/vand

Bøffen:
Tag bøfferne ud fra køl 1 time før tilberedning
Steg i smør – svært at sige tiden da det afhænger af temperatur og størrelse
Hvis man er meget i tvivl kan man bruge stegetermometer – f.eks. 55 grader kernetemperatur, rosa bøf
Lad bøffen hvile 5 minutter før servering

Kartoffel fondant:
Skræl kartoflerne og halver dem eller udstik dem i ønsket form
Giv dem stegeskorpe på en varm pande og hæld lidt fond ved
Sæt i ovnen ved 180 grader til de er møre

oksemoerbrad-og-rosenkaal-2

Rosenkål:
Pil de yderste blade af rosenkålen og kog den al dente
Mos kålen med en kartoffelmoser eller stort piskeris
Den skal ikke være som en puré men blot moses groft
Vend smør i og smag til med salt/peber

Sovsen:
Kom balsamico i en gryde og kog den godt ned så den nærmest bliver sirup
Kom fond (og fløde) på og kog ned til det halve.
Steg champignon og kom i sovsen
Tag sovsen af blusset og rør kolde smørtern i
Smag til med salt/peber

Anret som på billedet

I glasset en spansk vin fra omkring Madrid, Bodegas Marañones “Peña Caballera” 2012

bodegas-maranones-_-pena-caballera-2012

Print Friendly
This entry was posted in Hovedretter and tagged , . Bookmark the permalink.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *