Frisk Torskerogn med varm kartoffelsalat og pastinakmayo

torskerogn-og-varm-kartoffelsalat-2

Varm kartoffelsalat er en god til frikadeller og skinke, men så afgjort også til fisk.
Den er dejlig frisk og syrlig

2 personer
400 gram Torskebukser
250 gram kartofler gerne små f.eks. aspargeskartofler
1 løg i tynde skiver
50 gram smør
1/2 dl eddike f.eks. æbleeddike
1 dl vand
1 spsk sukker
Purløg
2 stk Pastinak
1 æble
Hjemmerørt mayo: 1 æggeblomme, 1 tsk Dijon sennep, 1 spsk æbleeddike, rapsolie

Kartoffelsalat:
Kog kartoflerne og skære dem i skiver

Smelt smørret og steg løgene klare uden de tager farve
Kom eddike, vand og sukker på og kog op
Kom kartoflerne i og varm igennem
Smag til med salt, peber og eddike.
Hvis den er tør kan man justerer med lidt ekstra smør

torskebukser

Torske bukser:
Pak bukserne ind i køkkenfilm.
Alternativt kan de pakkes i papir og stanniol.
Kog dem 15-20 minutter.
Køl af og skær i tykke skiver
Steg dem i smør/olie

Mayo:
Pisk æggeblomme, sennep og eddike sammen
Mens der piskes kraftigt kommes olien i.
Først dråbevis og når den hænger sammen kan man komme olie i en tynd stråle til rette mayo konsistens opnås.

Skær en pastinak i små tern og kog mør – køl af
Skær æble i små tern
Kom æble og pastinak i mayo og smag til med salt/peber/sennep

torskerogn-og-varm-kartoffelsalat-1

Anret som på billede

I glasset en champagne fra Savart “l´Année 2011” extra brut

savart

Print Friendly
This entry was posted in Forretter, Hovedretter and tagged , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.