Hjemmelavede Soba noodles med Rødspætte

soba-and-fish-3

Soba noodles er lavet af boghvede og smager meget anderledes end anden pasta/noodle

Den serveres ofte varm i suppe eller kold med en sovs man kan dippe noodlerne i.
Her laver jeg en lun soba vendt med lidt sovs og serveret med fisk.

Soba er lidt svær at have med at gøre hvis den laves af 100% boghvede (glutenfri) den er skrøbelig
Det er meget almindeligt at komme 20% hvedemel i som gør den lettere at have med at gøre.

Jeg har en Soba cutter – men lidt åndsvagt når jeg laver det 1 gang hvert år – så brug bare en kokkekniv
Eller endnu lettere køb tørrede Soba noodler

soba-cutter

4 personer
Soba noodler – 240 gram boghvede mel – 60 gram hvedemel
Dressing/sovs: 1 dl soya, saft fra 1/2 appelsin, 1 tsk honning, 1 tsk revet ingefær, sesamolie
4 Rødspætte fileter
1 bundt persille
1 bundt forårsløg
1 spsk sesamfrø

soba-and-fish-2

Dressing/sovs: Bland ingredienserne

Soba noodles:
Bland melet og kom vand i lidt efter lidt indtil du har en homogen dej
Rul den relativt tyndt ud på mel drysset bord
Kom mel på overfladen og fold den et par gange så den er til at skære
Skær nu noodler i den bredde du synes.

Soba noodles skal koges meget kort i saltet vand – ca. 1 minut fra vandet koger
Kom dem direkte over i en skål med dressing/sovs.
Vend snittet forårsløg i

soba-and-fish-1

Fisken:
Hak persilen og kom halvdelen på en pande sammen med en klat smør
Steg den ene side af fisken.
Drys resten af persillen og vend fileterne, kom evt. mere smør på panden

Servering
Kom Soba på en tallerken og fisken oven på.
Dryp med lidt citron og drys med ristede sesamfrø

I glasset en frisk vin fra Loire dalen. Thibaud Boudignon “Anjou Blanc” 2012

ankou-blanc

Print Friendly
This entry was posted in Hovedretter and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *