Stenbiderrogn med rygeost mousse

rogn-og-rygeost-mousse-3

Når der er sæson for stenbiderrogn står de ofte på menuen her.

4 personer (forret)
200 g stenbiderrogn
Grøn dild olie: 2 spsk dild, 1 spsk persille og neutralsmagende olie
100 gram rygeost
2 blade husblas
1 dl fløde
1 citron
1 rødløg
Karse

rogn-og-rygeost-mousse

Stenbiderrogn:
Smag rognen til med salt og citron

Dild olie:
Blend dild og persille med olien som er opvarmet til ca. 55-60 grader
Blend 5-10 minutter og sigt olien fra gennem klæde eller kaffefilter

Rygeost mousse:
Husblas lægges i koldt vand 15 minutter
Lun lidt af fløden og smelt den opvredne husblas heri
Pisk rygeosten godt og kom herefter fløde/husblas i under piskning
Pisk resten af fløden og vend den i rygeosten
Smagt til med salt/peber og citronsaft
Kom den i en sprøjte/frysepose
Sæt på køl nogle timer

rogn-og-rygeost-mousse-2
Anret:
Sprøjt en stribe rygeoste mousse på en tallerken
Læg en stribe stenbiderrogn og en stribe med hakket rødløg
Drys med karse og kom grøn olie på til sidst

I glasset en vin fra Loire dalen. Thibaud Boudignon “Anjou Blanc” 2012

anjou-blanc-2012

Print Friendly
This entry was posted in Forretter and tagged , , . Bookmark the permalink.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *