Svinekæber i rødvin med stegt spidskål

svinekaeber-roedvin-og-spidskaal-1

Svinekæber i rødvin med gulerødder og svampe i sovsen
En rigtig simreret med masser af smag og en god anledning til at finde en god Bordeaux frem

4 personer
8 svinekæber
Til kogning: 1 gulerod, 1 løg, persillestilke, porretoppe, 1 tomat (eller hvad man lige har)
500 gram svampe f.eks. markchampignon
Smør
1/2 flaske rødvin
2 rødløg
1 Spidskål
1 citron
4 bagekartofler
Purløg
1-2 dl fløde – men det kan sagtens undværes

svinekaeber-roedvin-og-spidskaal-2

Kæberne:
Fjern hinder fra kæberne og giv dem stegeskorpe i lidt olie
Kom vin på sammen med gulerod, løg, persillestilke porretoppe, tomat, hvidløg
Top med vand og kog til kæberne er møre ca. 1 time
Tag kæberne op, sigt sovsen og kog den ind til 1-2 dl sammen med skiver af 1 gulerod
Hvis den er meget tynd kan man rører lidt maizena i
Steg svampe og kom i
Pisk kolde smørtern i og kom kæberne tilbage for opvarmning
Smag til med salt/peber
Hvis man ønsker det kan man også komme lidt fløde i retten

Stegt spidskål:
Skær spidskål i kvarte og steg skæreflader i smør til kålen er mør
Til sidst kommes citronsaft over

spidskaal

Kartoffelmos:
Kog kartoflerne og mos dem med kartoffelmoser eller et stort piskeris
Rør smør i ca. 25-50 gram – smag til med salt og peber
Juster evt. med lidt mælk

Stegte rødløg:
Skær dem i to og fjern ydreskallen
Steg nu skærefladen hårdt til den er helt mørk
Sæt i ovnen ved 180 grader til løgene er møre

Anret en klat kartoffelmos på en tallerken og et par svinekæber/sovs oven på
Kom spidskål og løg ved og drys med hakket purløg

I glasset en Bordeaux fra det gode år 2010, Château Poujeaux, Moulis-en-Medoc

chateau-poujeaux-2010

Print Friendly
This entry was posted in Hovedretter and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *