Cotoletta alla Bolognese

cotoletta-alla-bolognese-3

En af de retter som smager meget bedre end billederne formår at vise

En ret man ofte ser på menukort når man besøger Bologna.
Så en udsendelse på Tv med Rick Stein hvor han fremhævede denne ret, så den skulle prøves.

Det minder lidt om en Schnitzel.
Forskellen er at efter den er stegt på den ene side kommes skinke og parmesan oven på.
I opskrifter kan man se at man skal bruge Prosciutto.
Normalt forbinder vi det med tørsaltet/lufttørret skinke (Prosciutto crudo),
Men her bruger jeg kogt skinke (Prosciutto cotto), det helt rigtige er tynde skifer rå skinke.

Her serverer jeg med nogle kartofler, det er jeg ikke sikker på man ville hjemme i Italien

cotoletta-alla-bolognese-2

4 personer
4 kalvekoteletter
4-8 store skiver kogt skinke
Parmesan
Panering: mel, sammenpisket æg, rasp. Citron saft og parmesan
1 dl fond (eller terning og vand)
2 tomater uden kerner, skåret i små tern
3 bagekartofler
2 fed hvidløg

Kødet:
Kødet bankes ud som man ville til en schnitzel.
Vend den i mel og derefter i æg med lidt citronsaft.
Bland en spsk. parmesan ned i raspen og vend kødet i, tryk raspen godt fast

Steg gylden i smør.
Læg en skive skinke på hvert stykke kød og kom parmesan oven på
Kom lidt fond på og steg kort under låg til osten er smeltet
Tag kødet af og kom tomaterne på, steg 1-2 minutter og brug det som sovs
Rør evt. lidt koldt smør i for at sikre en cremet sovs

cotoletta-alla-bolognese-1

Kartofler:
Skær kartoflerne meget tyndt – lettest med mandolin
Vend dem i smeltet smør, parmesanost og presset hvidløg
Læg dem i små bunker på bagepapir og sæt i ovnen ved 200 grader til de er møre og gyldne

I glasset en Bordeaux fra Château Belair 2005

Slottet findes ikke mere – er lagt sammen med naboen Chateau Magdalain
Château Magdelaine + Chateau Belair = “Château Bélair-Monange” som så også er en fremragende Bordeaux

chateau-belair-2005

Print Friendly
This entry was posted in Ikke kategoriseret and tagged , , . Bookmark the permalink.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *