Blæksprutte med kikærter og Salsa verde

blaeksprutte-med-kikaerter-1

Danske blæksprutter er nu nemmere at få fat i end for bare få år tilbage.
De kræver meget lidt rensning og tilberedning

Her en 10 armet blæksprutte stegt meget kort i olie med Piment D’Espelette

Serveret med kikærter vendt med en salsa verde

blaeksprutte-med-kikaerter-2

4 personer
3 små 10 armet blæksprutter – eller en stor
1 tsk Piment D’Espelette
200 gram Kikærter – dåse eller tørrede
Salsa verde:
Persille
Mynte
Basilikum
1 fed hvidløg
1 spsk kapers
Olivenolie
2 spsk Æbleeddike
1 citron

Husk at fjerne ryg ladet

Husk at fjerne dette brusk/ben

Blæksprutterne:
Hvis fiskehandleren ikke har rengjort dem skal du gøre følgende:
Riv tentakler forsigtigt ud sammen med indvolde, skær tentakler fri under øjnene og kasser resten incl næbet som sidder midt i tentaklerne.
Riv den mørke hinde af og fjern det plastikagtige skjold der er inde i blæksprutten

Skær det hele i mundrette stykker og vend dem med røget paprika
På en rygende varm pande steges stykkerne 1-2 minutter

Kikærter:
Tørrede sættes i blød 10 timer og koges i frisk saltet vand ca. 50 minutter
Køl dem af
Eller brug dåse kikærter

blaeksprutte-med-kikaerter-3

Salsa Verde:
Hak Det hele og vend eddiken i
Pisk/rør olivenolie ned i en tynd stråle
Smag til med salt/peber og citronsaft

Bland Salsa Verde og kikærter

Anret:
Kom kikærter/salsa verde på en tallerken og blæksprutte oven på

I glasset en Hvid Bourgogne fra Denis Bouchacourt, Pouilly Fuisse Cuvee “Feuillee de Laurier” 2014

denis-bouchacourt-2014

Print Friendly
This entry was posted in Hovedretter and tagged , , . Bookmark the permalink.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *