Løgsuppe med låg

loegsuppe-3

På en kold dag er løgsuppe dejligt.
Hvis man endda arbejder lidt på at spise mindre kød er retten også et fint indslag

4 personer
6 store løg
2-3 fed hvidløg
2 stængeler timian
1 lille drys tørret chilli
5 dl Vand eller fond, her en kalvefond
Låg:
Daggammelt brød eller butterdej
Ost – f.eks. gruyere eller emmentaler

loegsuppe-2

Skær løgene i halve og snit dem relativt fint
Hak hvidløgene fint

Steg løgene bløde i en gryde med olivenolie samme med timian ved medium varme
Når de er bløde kommes chili og hvidløg i og der skrues lidt op så løgene får en smule farve

Kom fond på og kog ca. 20 minutter

loegsuppe-1

Kom suppen i portions skåle der kan tåle en tur i ovnen
Kom et brød på, dryp med olie og drys med ost
Eller kom et butterdejslåg på og pensl med æg og drys med lidt ost

Kom i ovnen ved 200 grader til osten er gylden

loegsuppe-4

Print Friendly
This entry was posted in Forretter, Hovedretter and tagged , . Bookmark the permalink.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *