Svinekæber med Pappardelle

svinekaeber-papadelle-2

Ofte ser vi kartoffelmos med svinekæber og andre simreretter.
Men en bred pasta som pappardelle synes jeg også passer fint til

Her de den hjemmelavet, men man kan sagtens købe tørrede pappardelle i fin kvalitet.

papadelle

4 personer
8 svinekæber
1 stort løg
4 store gulerødder
4 fed hvidløg
1 spsk balsamico
1 dåse tomatpuré
1 dåse flået tomat
1 mørk øl (her en Ale no.16)
Lidt chilli (alt efter ens smagsløg)
Krydderbuket bundet af 1 stængel rosmarin, salvie, timian
Persille
4-500 gram Mark champignon (eller anden svamp)
Frisk pappardelle:
300 gram mel (100 g Durum, 200 g Tipo 00)
3 æg (eller 5-6 æggeblommer)
1 spsk olivenolie

svinekaeber-papadelle-3

Kødet:
Brug en gryde der kan tåle at komme i ovnen
Fjern sener på kæberne hvis slagteren ikke har gjort det
Vend dem i mel og steg i olivenolie så de får en god stegeskorpe
Tag dem op
Skær løg ud i store tern og steg dem 5 minutter
Tilsæt snittet hvidløg og gulerødder skåret i store stykker
Kom tomatpuré i og steg med 1-2 minutter
Tilsæt balsamico og steg nogle minutter
Tilsæt tomat og øl
Sæt i ovnen ved 160 grader til kæberne er møre, ca.3 timer

Tag kæberne op og fjern krydderbuket
Kog lidt ned hvis sovsen ikke er tyk nok, smag til med salt/peber
Kom kæberne tilbage og varm dem igennem

Steg svampene og vend dem i sovsen
Kom hakket persille i sovsen – gem lidt til at drysse over ved servering

svinekaeber-papadelle-head

Pappardelle:
Tørret: kog som angivet på posen
Frisk:
Bland melet og ælt æg/olie i til en homogen dej
Lad den hvile på køkkenbordet i en frysepose/køkkenfilm i mindst 30 minutter
Rul den tyndt ud (evt. på pastamaskine)
Skær pastaen i 2-3 cm brede strimler og vend dem i mel så de ikke klistre sammen
Lad dem tørre på køkkenbordet til de skal bruges
Kog dem i saltet vand i 2-3 minutter

Anret:
Vend den friskkogte pappardelle i sovsen og server
Drys persille over samt friskrevet parmesan

I glasset en Bordeaux, Pomerol fra Château Gazin, 2011

chateau-gazin-pomerol-2011

Print Friendly
This entry was posted in Ikke kategoriseret and tagged , , . Bookmark the permalink.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *