Gravad havkat med fennikel

gravad-havkat-head

Havkat også kaldet koteletfisk er relativ fast i kødet og egner sig fint til denne tiberedningsmetode.

4 personer
3-400 gram havkat filet
2 spsk fennikelfrø
1 citron
1 tsk salt
1 tsk sukker
4-5 Peberkorn (Jeg bruger her en speciel peber “Kampot Red Long Pepper”)
1 Fennikel
4 radiser
1/2 Agurk
Ærter
Syltede rødløg: 1 rødløg, 1 dl eddike, 1 dl vand, 100 gr sukker

gravad-havkat-1

Fisken:
Fennikelfrø kommes i en morter (eller blender) sammen med peber og stødes helt fint og blandes med sukker, salt og peber
Fisken drysses med dette på alle sider og pakkes ind i køkkenfilm
Sættes på køl 24 timer
Efter 24 timer pakkes fisken ud og det meste “fennikelfrø-mix” børstes af

fennikel-og-peber

Ærter:
Koges og blendes med lidt smør til en fin mos
Tag ærter fra til anretning

Fennikel og radiser skæres tyndt og lægges i isvand

Syltede rødløg:
Skær rødløg i både og skil i lamellerne
Kog lagen op og kom den over rødløgene
Lad det trække nogle timer, helst til næste dag

gravad-havkat-3

Agurk skælles og skæres i skiver
Drysses med salt og sættes på køl
Før servering skylles de kort i koldt vand så de ikke er at for salte

gravad-havkat-2

Anret:
Skær tynde skiver på skrå som en gravad laks og dryp med en smule citron
Anret skiverne sammen med fennikel, radiser, ærtemos, ærter, syltede rødløg, agurk

I glasset en champagne fra Pierre Baillette, Le Village

le-village

Print Friendly
This entry was posted in Forretter, Hovedretter and tagged , . Bookmark the permalink.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *