Torsk med parmesan crust serveret med butterbeans

torsk-med-butterbeans-head

En lidt anderledes måde at serverer torsk på end mormors kogte torsk med sennepssovs
Bønnerne er her med chorizzo og basilikum pesto, men kan varieres efter eget ønske
4 personer
4 torskefileter a ca. 150 gram
1 håndfuld friskrevet parmesan
1 dusk persille
1 tsk Piment d’Espelette eller røget paprika
200 gram Lima Bønner/Butterbeans tørrede eller dåse
6-8 skiver chorizzo
1 skalotteløg
Basilikum pesto
1 bundt Forårsløg
25 gram smør + 100 gram smør til fisken

torsk-med-butterbeans-4

Torsken:
Drys torskestykkerne med salt og sukker og lad hvile på køl mindst en time
Vend torsken i smeltet smør og dæk med parmesan som er vendt med hakket persille og Piment d’Espelette
Sæt i ovnen ved 180 grader i ca. 5-6 minutter – mærk med kødnål i fisken, den skal kun lige være lun i midten

piment-despelette

Bønner:
Tørrede bønner sættes i blød dagen før og koges efter anvisning.

Skær chorizzo i zmå tern og svits i en gryde
Kom løg ved de og steg dem bløde
Kom bønner i og varm igennem
Kom pesto, forårsløg i og en klat smør
Varm igennem ved middel varme

torsk-med-butterbeans-3

Anret som på billedet

TIP: Hvis der bruges tørrede bønner kan man lave en stor portion.
Efter kogning kan de fryses ned i små portioner – så er de hurtig klar til brug.

I glasset: En af Chad Stocks vidunderlige vine: Minimus 2016 Mt Eden Chardonnay

minimus-2016

Print Friendly
This entry was posted in Hovedretter and tagged , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.