Tatar kan laves på flere måder. Dette er en af mine favoritter.
Denne er lavet uden at blande noget i kødet med lade tilbehøret være omkring kødet.
Tilbehør kan selvfølgelig varierers i det uendelige, men dette synes jeg giver god balance.
4 personer:
300 gram kalvemørbrad – kan også være oksemørbrad eller inderlår
Hjemmerørt mayonnaise – SE HER HVORDAN
1 tsk grov sennep
Rødbeder – helst hele syltede så de kan “kugles”
2 skiver daggammelt rugbrød i meget tynde skiver
Kapers
Karse, radiser
Kødet:
Skær det først i skiver, derefter i strimler og så tern.
Så hakkes der med den store kokkekniv til passende konsistens
Tilbehør:
Mayonnaise
Sennep Mayonnaise – rør lidt af mayonnaisen med sennep
Rødbedekugler – brug parisiennejern til at lave små kugler eller skær rødbede i tern
Rist de tynde skiver rugbrød i ovnen(180 grader) til det de er sprøde
Radiser tyndtskåret
Anret:
Kom kød på en tallerken og drys med salt og peber
Kom Dutter af mayonnaise og sennepsmayonnaise på
Fordel rødbedestykker og rugbrøds stykker
Kom kapers og karse over det hele
Server evt. et godt brød til
I glasset: Bordeaux, Lynch-Bages, Pauillac 2004