Carpaccio alla Harrys Bar

carpaccio-alla-harrys-bar-1

Dette er en ret udviklet på Harrys Bar i Venedig.
Hemmeligheden ligger i mayonnaisen

Her laver jeg den med kalvemørbrad men mener den oprindeligt blev lavet med oksemørbrad

4 personer
300 gram kalvemørbrad
Basilikumblade
Parmesan – høvlet i flager
Mayonnaise:
1 æggeblomme
ca. 2 dl neutral smagende olie (ex. raps)
1 lille tsk dijonsennep
2 tsk vineddike
1 tsk citronsaft
2 tsk Worcestershire sauce
salt/peber

carpaccio-alla-harrys-bar-3

Kødet:
Skær det tyndt ud og bank den evt. mellem to fryseposer

Mayonnaisen:
Pisk æggeblomme sammen med sennep, eddike, salt og peber
Pisk olien i – først et par dråber af gangen og derefter i en tynd stråle mens der piskes
Smag mayonnaisen til med citronsaft og Worcestershire sauce

carpaccio-alla-harrys-bar-2

Anret:
Læg kødet ud i ét lag og dryp mayonnaisen over på kryds og tværs
Kom basilikum blade på sammen med parmesan flager.
Drys med salt og peber
Server evt. brød til

I glasset: Léoville-Barton, St-Julien 1982

leovilaele-barton-1982

Print Friendly
This entry was posted in Ikke kategoriseret and tagged , . Bookmark the permalink.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *