Blæksprutte med sort sovs

blaeksprutte-i-blaek-3

Hvorfor ikke prøve en anderledes forret.
Denne er enkelt og hurtig at tilberede og er visuel flot

4 personer
1 tiarmet blæksprutte på ca.300 gram
1 Fennikel
1 citron
Sovs:
2 glas flaske tør hvidvin
4 gram blæksprutteblæk
Smør ca. 50 gram

blaeksprutte-i-blaek-2

Blæksprutte:
Få evt. din fiskehandler til at rense den – det er dog ret let
Træk den mørke inde af og forsigtigt tag indvolde ud sammen med hoved/tentakler
Find det plastikagtige blad der sidder i blæksprutten og træk ud
Skær den op og del kroppen i 4
Disse 4 stykker ridses først på den ene led og så den anden så der opstår små tern på stykkerne
Lige sekunder før servering:
En pande varmes op med lidt olie så den er rygende varm
Kom blækspruttestykkerne på med den ridsede side ned – hold på dem med en spartel/gaffel så de ikke krøller
De skal kun have 15 – 20 sekunder – vendes og have extra 10 på den anden side
Serveres straks med lidt citronsaft

Fennikel skæres tyndt og dampes 1 minut med vand tilsat en lille klump smør

blaeksprutte

Sovs:
Kom hvidvin i en gryde og kog den ind til ca. 2 spsk.
Tag den af bluset og kom blæksprutteblækket i
Pisk nu kolde smørtern i til den tykner lidt og bliver blødere i smagen

Server straks

blaeksprutte-i-blaek-1

I glasset: Champagne, Comtes de Dampierre, Cuvée Prestige Grand Cru 2002

dampierre-champagne

Print Friendly
This entry was posted in Forretter and tagged . Bookmark the permalink.

2 Responses to Blæksprutte med sort sovs

  1. Piskeriset says:

    Meget smuk anretning – elsker det :)