Torsk med kartoffelcrust

torsk-med-kartoffelcrust-3

Torsk er en af min yndlingsfisk, på niveau med de “finere” havtaske, pighvar og søtunge.
Til denne ret er det vigtigt at bruge et relativ tyk stykke torsk da kartoflen skal stege lidt for at blive sprød.

2 personer
2 torske rygstykker a ca. 150 gram
1 bagekartoffel
1 citron
1/2 l fiskefond
1/4 l piskefløde
2 gulerødder
2 skalotteløg
Grønt pynt f.eks.dild, her bruges karse

torsk-med-kartoffelcrust-1

Fisken:
Drys fisken på begge sider med salt/sukker og sæt på køl mindst 1 time
Riv en kartoffel på et groft rivejern
Kom de revne kartoffel i et viskestykke og vrid overskydende væske ud
Kom den revne kartoffel oven på fisken i et tyndt lag, klap det godt til

Steg fisken på kartoffelsiden i olie/smør til kartoflen er gylden
Vend forsigtigt og steg færdig
Mærk evt. med kødnål i fisken, den skal være lun IKKE varm

Gulerod og løg:
Skær gullerøderne i små tern
Skær skalotteløg i tynde skiver
Kog dem i 1 dl af fiskefonden

torsk-med-kartoffelcrust-2

Sovs:
Resten (4 dl) af fiskefonden koges ned til det halve og 2 dl fløde tilsættes
Kog yderligere ind til sovsen begynder at tykne
Smag til med salt, peber og citronsaft
Anret:
Kom de kogte løg og gulerødder på en lun tallerken
Kom sovs over grøntsagerne og placer fisken oven på
Pynt med grønt

I glasset en champagne fra Guy Charlemagne Blanc de Blancs Les Coulmets 2012

guy-charlemange-2012

Print Friendly
This entry was posted in Forretter, Hovedretter and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.