Kalvemørbrad med pankopaneret kartoffelmos

kalvemoerbrad-med-kartoffel-3

Kalvemørbrad med nedkogt fond, svampe og stegt kartoffelmos

4 personer
4 tykke Kalvemørbradbøffer eller oksemørbrad
2 fed hvidløg
2 stængler timian
3 bagekartofler
Smør
Rosmarin
1 æg
Panering: mel, 1 æg, pankorasp (eller alm. rasp)
Gulerødder
Pynt: karse – eller brøndkarse, ærteskud eller andet…
Sovs:
1/2 l Kalvefond
1 skive bacon
1/2 dl Balsamico
Svampe – her champignon

stegt-kartoffelmos-2

Kartofler:
Kom kartoflerne i en 180 grader varm ovn til de er møre
Pil skrællen af og mos kartoflerne med lidt mælk og smør
Smag til med fint hakket rosmarin, salt og peber
Lad den køle af og rør så et æg i
Kom kartoffelmosen over i et fad så mosen er ca. 2-3 cm høj
Køl helt af – gerne natten over

Udstik eller skær ønsket form
Vend stykkerne i mel – sammenpisket æg – rasp
Steg dem gyldne i rigeligt olie – hold dem evt varme i en 100 grader varm ovn

stegt-kartoffelmos

Kødet:
Tag kødet ud fra køl 1 time før tilberedning
Steg kødet i olie til det får en god stegeskorpe
Steg bøfferne færdige sammen med en god klat smør, timian og hvidløg
Med en ske øses stegesmørret over bøffen imens den steger
Mærk på bøffen den skal give efter men ikke virke rå.
Hvis man ønsker at bruge stegetermometer skal man ramme 56-58 grader
Lad dem hvile nogle minutter

kalvemoerbrad-med-kartoffel-2

Gulerødderne skæres i mundrette stykker og koges al dente

Sovs:
Steg svampene og sæt til side
Steg bacon og tilsæt balsamico, kog ned til det er som en sirup
Kom fond på og kog ned til ca. dl – kom svampene i og varm igennem
Tag af blusset og pisk/rør kolde smørtern i til sovsen tykner lidt

kalvemoerbrad-med-kartoffel-1

Anret:
Kom et stykke stegt kartoffelmos på en lun tallerken og en bøf oven på
Kom sovs over og drys med karse eller andet grønt

I glasset en Bordeaux fra Château Haut Maillet, Pomerol 2011

haut-maillet-2011

Print Friendly
This entry was posted in Hovedretter and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.