Fettuccine Alfredo – Klassisk opskrift

fettuccine-alfredo-3

Denne ret er en af de mest enkle pastaretter og laves med noget man altid har i køkkenet.

I USA laver man oftest denne ret med fløde. I min optik er det at ødelægge denne dejlige enkle ret.
Hvis man gør som italienere og bruger pastavand i retten får man en yderst cremet sovs der også som smager bedre.

Her laver jeg den med frisk pasta, men brug gerne tørretpasta i stedet.

Dette er hvad jeg tror er Alfredo di Lelios originale opskrift i al sin enkelthed.

parmesan

4 personer
250-300 gram Fettuccine eller Tagliatelle. Tørret eller frisk
Hvis den skal laves frisk : 300 gram mel(200 gram Tippo 00+100 gram Durum), 3 æg, 3 tsk olivenolie
Smør ca. 100 gram
Ca. 150 gram frisk revet Parmesan

fettuccine-alfredo-2

Pasta:
Bland melet og ælt æg/olie godt ind. Juster evt. med lidt vand
Lad dejen hvile mindst 30 minutter på køkkenbordet

Rul den tyndt ud og skær den i 8-10 mm brede strimler.

fettuccine-alfredo-1

Fettuccine Alfredo:
Kog pastaen – den friske 2 minutter den tørrede efter anvisning på posen

I et fad kommes smørret fordelt i små klatter.
Når pastaen er færdig trækkes den op af kogevandet og direkte over i fadet med smørret.
Der hænger lidt kogevand ved pastaen som nu vendes med smørret der smelter og fordeler sig på pastaen
Samtidig med det vendes rundt kommes parmesanen i lidt efter lidt, og der justeres med lidt af kogevandet.
Til slut skulle men gerne have en pasta og en cremet sovs.
Kom pastaen over på lune dybe tallerkener og drys med lidt mere parmesan.

Enkelt og velsmagende

fettuccine-alfredo-4

Print Friendly
This entry was posted in Ikke kategoriseret and tagged . Bookmark the permalink.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *