Pasta alla Gricia

pasta-alla-gricia-2

Italiensk når det er mest enkelt

Sovsen er super cremet men består kun af pastavand, pecorino og Guanciale
hvis man ikke kan få fat i Guanciale kan man bruge en Pancetta eller en god bacon

Det er pastavandet sammen med osten der gør sovsen cremet.
Pastavand tænker man så….men kogevandet indeholder en del stivelse fra pastaen.

pasta-alla-gricia-1

4 personer
300 gram pasta gerne tørret – her dog frisk
200 gram Guanciale
1,5-2 tsk friskkværnet peber (gør det evt, i en morter)
50 gram friskrevet pecorino + lidt til pynt
Frisk pasta:
300 gram mel (75 gram Durum og 225 gram Tippo 00), 3 æg, 3 tsk olivenolie

spaghetti

Pasta:
Bland melet og ælt æg/olie ind – ælt til dejen godt og pak den ind i en pose/køkkenfilm.
Lad dejen hvile på køkkenbordet mindst 30 minutter
Rul den tyndt ud og skær den i meget tynde strimler
Dette er nemmest med pastamaskine.
Koges 2 minutter
Tørret pasta koges efter anvisning på posen
HUSK vi skal bruge pastavandet

Peber:
I en pande der kan rumme pastaen kommes Guanciale der er skåret i små tern
Når det har stegt 5 minutter ved middel varme kommes peber i og steger med nogle minutter

guanciale-pancetta

Samle retten:
Kom pastaen over til guanciale/peber og vend rundt.
Kom lidt ost og en skefuld pastavand i og vend rundt.
Fortsæt sådan til al osten er i og juster med pastavand til en cremet sovs der lægger sig rundt om pastaen

Anret:
Kom pastaen i en varm dyb tallerken
Drys med pecorino og peber

Print Friendly
This entry was posted in Hovedretter and tagged , . Bookmark the permalink.

One Response to Pasta alla Gricia

  1. Pingback: 4 pasta retter – grundlæggende pastaret - FJORDREJEN.DKFJORDREJEN.DK

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *