Kalve chateaubriand med søde kartofler og portobello svampe

kalvemoerbrad-med-soedekartofler-2Nogle gange skal der bare kød på bordet og så kan det lige så godt være noget super mørt.

Her en kalvemørbrad serveret med svampe og sødekartofler

2 Personer
1 chateaubriand ca. 400 gram
1 stængel timian
1 fed hvidløg
Smør
1 Søde kartofler
Olie
Persille
4-5 Portobellosvampe
2 Skiver bacon
1 gulerod
1 skalotteløg
1 spsk flødeost (f.eks. Philadelphia naturel)
1 spsk friskrevet parmesan
1 Spsk Balsamico
2 spsk Portvin
3-4 dl fond

kalvemoerbrad-med-soedekartofler-3

Kødet:
Giv kødet stegeskorpe på en varm pande.
Sænk varmen og kom smør, timian og 1 fed hvidløg på
Steg videre mens den vendes og overøses med smørret til den føles færdig.
Hvis du er i tvivl kan der måles med stegetermometer til en kernetemperatur på 56-57 grader
Lad stegen hvile 8-10 minutter

Sødekartofler:
Vask dem grundigt men lad skrællen sidde på.
Skær den i stave som pommes fritter og vend dem i olie
Kom dem i en 200 grader varm ovn til de er møre
Hvis de ikke er lettere sprøde kan de de sidste minutter få en tur under ovnens grill
Før servering vendes de med hakket persille og drysses med groft salt

Portobellosvampe:
Tag stokken af 2 portobellosvampe og sæt til side.
Fyld:
Hak stokkene og en hel portobellosvamp.
Skær bacon i mindre stykker, Skær løg i små tern.
Skær gulerod i små tern.
Steg det på en pande.
Når det er færdigstegt krydres med salt og peber og friskost/persille vendes i
Kom fyldet i portobellosvampene og parmesan på toppen
Kom svampene i en 180 grader varm ovn i ca 12-15 minutter

kalvemoerbrad-med-soedekartofler-1

Sovs:
Skær en portobello i små tern og steg møre i smør.
Kom balsamico og portvin på og kog næsten væk.
Kom fond på og kog ned til der er 1-2 dl tilbage
Pisk/rør kolde smørtern i til den tykner lidt og server straks.

Anret som på billedet

I glasset en Bourgogne fra Domaine Jean Grivot, let og dejlig

jean-grivot-2010

Print Friendly
This entry was posted in Hovedretter and tagged , , . Bookmark the permalink.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *