Andebryst med rosenkål og brombær

andebryst-med-brombaersovs-1Her laver jeg andebryst med en sovs lavet på andefond.

Andefond kan købes hos slagter eller laves selv.
Det kan laves på et andeskrog elle blot på et par andelår som så kan bruges til en rilette

4 personer
2 andebryster
400 gram rosenkål
En klat smør
2 store bagekartofler
Sovs:
1/2 dl balsamico
1 dl portvin
4 dl andefond
Smør
125 gram Brombær

andebryst-med-brombaersovs-4

Andebryst:
Rids skindsiden og læg det på en kold pande
Tænd og steg ved middel varme til skindet er gyldent
Vend det og sæt det i ovnen ved 150 grader til en kernetemperatur på ca. 60 grader
Lad det hvile 8-10 minutter
Det kan også steges færdigt på panden – ca. 8 minutter på hver side eller brug stegetermometer

Rosenkål kogt 8-10 minutter og vendt med smør

andebryst-med-brombaersovs-3

Bagekartoffel kogt 25 minutter, pillet og udstukket til kugler som steges i andefedt

Sovs:
Sovs er fond på skrog, vinger og lår
Balsamico og portvin kogt ned og fond kommes på og koges yderligere ned til under det halve
Halvdelen af brombær kommes i og koges med.
Tag af bluset og pisk/rør kolde smørtern i til sovsen tykner lidt

Anret:
Kom en stor skefuld sovs på en lun tallerken
Skær Andebryst i 3-4 dele på langs og læg en skive på
Kom rosenkål og kartoffelkugler på og anret nogle friske brombær
Drys kartoffel og andebryst med groft salt

andebryst-med-brombaersovs-2

I glasset en Super Toscaner fra Tolaini “Picconero” 2009

picconero-2009

Print Friendly
This entry was posted in Hovedretter and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *