Julemedister med ingefær

medister-1

Holger (De Grønne Slagtere):
Der er noget mytologisk ved at dræbe et dyr og så håne det ved at stikke det op i dets egen tarm!

Lav den selv det er ikke så svært. Problemet er dog at du skal bruge en pølsestopper.
Den kan man få manuel eller som ekstraudstyr hvis man har en kødhakker

Man kan hvis man er to til opgaven bruge en tragt som man sætter tarmen på,
og en frysepose med farsen til at presse det i tarmen.
Ingredienser
1,2 kg svinesmåkød og 200 gram spæk (eller blot 1,5 kg hakket gris 18%)
4 dl kyllingefond (iskold) (eller mælk)
3 æggehvider
3 spsk mel
2 løg – fint revet
2 tsk allehånde
1 tsk stødt ingefær (kan udelades – men smager godt)
1/2 tsk muskatnød
2 tsk salt
Peber
2 meter svinetarm

medister-3

Farsen:
Vigtigt ved pølsefremstilling er det at farsen forbliver kold hele tiden.

Kom farsen i en røremaskine og rør den sej med saltet
Kom æggehvider, mel, løg, allehånde, ingefær, muskatnød og peber i
Juster konsistens med fonden – altså kom ikke det hele i men lidt af gangen til farsen er færdig.
Farsen skal være blødere end en frikadellefars men endelig ikke flydende
Steg en lille prøve delle for at vurderer konsistens og om der skal mere salt/krydderier i

Stil den på køl 1 time eller mere før den skal i tarmen

medister-2

Fyld tarmen:
Rens tarmen for salt. Læg tarmen i vand 30 minutter og skyl derefter godt med vand gennem tarmen

Fyld farsen i pølsestopperen, klask det godt ned og sørg for der ikke kommer lufthuller
Glid tarmen på pølsehornet
Pres langsomt farsen ud gennem pølsehornet og hjælp til så medisteren bliver ensartet

Nu er den klar til at blive stegt eller forkogt i simrende vand (80-85 grader)

medister-4

Print Friendly
This entry was posted in Charcuterie, Teknik og tips and tagged , , . Bookmark the permalink.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *