Jomfruhummer ruller med grape beurre blanc

jomfruhumer-med-grape-beurre-blanc-1

Denne ret lavede jeg for sjov til Black Friday.
Det betyder jo også at den kan laves uden at farve dejen sort som blot var et gimmick.

Dejen her er ret tyk selv om man ruller den tyndt ud, man kan med fordel bruge færdiglavet forårsrulledej
Forårsrulle dej fås i asiatiske butikker oftest på frost.

4 personer
10 – 15 jomfruhummerhaler alt efter størrelse
1/2 bæger friskost (jeg brugte Philadelphia smøreost)
1 økologisk citron
1 gulerod
1 skalotteløg
1 fed hvidløg
1 lille blomkål
1 dl fløde
1-2 jordskok
Olie til stegning – ca. 1/2 liter neutralsmagende olie (ex.raps)
Sovs:
1 blodgrape
1 appelsin
ca. 50 gram smør
Dej:
100 gram mel
Vand
1 drys salt
Hvis den skal være sort (kan udelades) AKTIV kul
1 æggeblomme som “lim” til rullerne
Pynt: et par små kogte blomkåls buketter, dild(her bronce fennikel), rød havesyre eller andet

jomfruhumer-med-grape-beurre-blanc-2

Fyld:
Jomfruhummer befris for skal og drysses med lidt salt og sukker.
Sættes på køl min. 1 time
Lidt blomkål, 1 gulerod, hvidløg og skalotteløg skæres i meget små tern
Steges i olivenolie uden det tager farve.
Hak jomfruhummer groft. Skru op for bluset og kom dem ned og steg med i 1 minut
Tag af blusset og kom det straks op i en skål for at køle af
Når det er afkølet blandes friskosten i og smages til med citronskal og -saft samt salt/peber

Blomkål creme:
Resten af blomkålen brækkes i buketter og koges til mørt
Blendes med lidt fløde og smages til med salt/peber

Jordskok Chips:
Skræl jordskok og skær den tyndt ud
Steg dem i 180 grader varm olie.
Når de begynder at tage farve tages de op og lægges på køkkenrulle.
Kom salt på umiddelbart før servering så de ikke når at blive bløde

Dejen:
Ælt dejen sammen og læg den i en frysepose og lad den hvile 1/2 time eller mere på køkkenbordet
Rul den MEGET tyndt ud – lettest med pastamaskine

aktiv-kul

Samle rullen:
Skær dejen i kvadrater på ca. 12*12 cm
Læg fyld på og rul en omgang.
Fold siderne ind og rul færdig.
Pensl lukningen med sammenpisket æggeblomme

Stegning af ruller:
Dette gøres lige før servering
Olien varmes op til 180 grader
Rullerne kommes i og steges til de er sprøde

Beurre blanc:
Pres saft ud af grape og appelsin
Kog det ned til 1/2 og tag af blusset
Pisk/rør kolde smørtern i til sovsen tykner lidt

Anret:
På en lun tallerken laves en ring af blomkål creme så det kan holde sovsen på plads.
Kom sovs inde i denne blomkålsring
Pynt med små kogte blomkåls buketter, dild(her bronce fennikel), rød havesyre eller andet
Læg dybstegte “forårsruller” på

I glasset en favorit: Chad Stock, Miniumus “Chardonnay Dijon free” 2016

dijon-free-chad-stock-2016

Print Friendly
This entry was posted in Forretter, Hovedretter and tagged , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.