Fasan med Grønkålspolenta

fasan-med-groenkaalspolenta-1

Polenta smager ikke af meget i sig selv men er god til at løfte andre smage.
Her med masser af grønkål.

Fasan har det med at virke tør hvis man tilbereder hele fuglen af en gang.
Lår og bryst skal have forskellig tilberedning, derfor skiller jeg fuglen af før tilberedning.
Den skal skæres som en kylling – Partering Kylling
Her skæres den dog blot ud i 2 lår, 2 brystfileter

4 personer
2 fasaner
150 gram Bacon i skiver
1 gulerod
1 løg
2 tomater
1/2 flaske rødvin
1/2 liter kyllingefond eller grønsagsfond (eller vand)
1/4 l piskefløde
200 gram polenta
3-4 stængler grønkål (eller frossen grønkål)
En håndfuld friskrevet parmesan
Smør
Olivenolie – god koldpresset

fasan-med-groenkaalspolenta

Fasan:
Skær bryst og lår fra og vikle bacon om
Svits dem i olie og tag dem op.
Svits skroget sammen med gulerod, løg og tomat
Kom rødvin, fond og fløde på så det dækker og lad simre 30 minutter

Efter de ca. 30 minutter kommes lår i og når de har fået 15 minutter kommes bryststykkerne i
Efter yderligere 15 minutter sigtes det hele og sovsen koges ind til den tykner
Tag bacon af og kasser. Kom lår/bryst tilbage i sovsen for lige at varme dem op før servering.

Hvis sovsen er meget tynd kan den jævnes en smule med lidt maizena

tgroenkaalspolenta

Polenta:
Kog polenta efter anvisning på posen

Riv bladene af grønkålsstængler og kog dem møre
Vrid overskydende vand af og hak dem groft
Kom grønkålen i polentaen sammen med en klat smør og parmesan
Smag til med salt/peber

Anret:
Kom en skefuld grønkålspolenta på en tallerken og dryp olie oven på
Kom et lår og et bryst på sammen med sovs

I glasset en Bordeaux, Pauillac “Les Tourelles de Longueville” 2008
2.vin til 2.cru Pichon Loungeville LaLande.

les-tourelles-de-longueville-2008

Print Friendly
This entry was posted in Hovedretter and tagged , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.