Tortellini med græskarfyld

tortellini-2

Tortellini med fyld. Det kunne være kød eller ricotta/spinat men her har jeg valgt græskar.
Jeg laver også stribede tortellinier der kan man selvfølgelig også lave ensfarvede som gør processen lidt nemmere.

Sovsen kunne være en klassisk smørsovs med salvie.
Jeg laver en med smør og chorizo pølse

Så der er lagt op til en ret som man kan skubbe i mange retninger

tortellini-4

4 personer
Pasta:
200 gram mel (150 gram Tippo 00 og 50 gram Durum)
2 æg
2 tsk olivenolie
Fyld:
1/2 Hokkaido græskar (eller Butternut squash)
150 gram ricotta
1 spsk friskrevet parmesan
1 spsk rasp
Muskatnød
Sovs:
75 gram smør
1-2 spsk finthakket chorizo pølse
10 hakkede mandler
1 citron
Pynt:
Hakket purløg
friskrevet parmesan

tortellini-1

Fyld:
Skær græskar i 2 halve (brug den anden halvdel til f.eks. suppe) og skær skræl af
Tag kerner ud med en ske
Skær den i store tern og kom i ovnen ved 150 grader til de er møre
Blend græskarstykkerne og køl af.
Bland ricotta, parmesan og rasp sammen med græskar og smag til med salt/peber og revet muskatnød
Sæt på køl

aktiv-kul

Pasta:
Bland melet sammen og kom æg/olie i midten og ælt ind i dejen.
Ælt dejen godt sammen og pak den ind i køkkenfilm/frysepose og lad den hvile mindst 1/2 time på køkkenbordet.
Rul dejen tyndt ud med kagerulle eller pastamaskine
Udstik/skær cirkler på ca. 8 cm

Hvis der ønskes denne stribede version skal 1/3 af pastaen farves sort – her bruger jeg aktivt kul
Den rulles tyndt og skæres i tynde striber som lægges på den gule pasta før denne rulles helt tyndt

tortellini

 

Tortellini:
Kom en klat fyld på hver pasta cirkel og fugt kanterne med vand
Fold dem sammen om fyldet så man har en halvmåne. Pas på der ikke er luft i mellem fyld og pasta.
Omkring en finger foldes denne måneformede ravioli så hjørnerne mødes og presses godt sammen.
Stil dem på en durum drysset overflade så de kan tørre uden at de efterfølgende hænger i.

Lige før serveringen skal de koges i let simrende vand i ca. 2-3 minutter

 

Sovs:
Smelt smørret og kom chorizo i og steg nogle minutter
Kom citronskal og saft i (smag hvor meget citronsaft)
Kom hakkede mandler i

Anret:
Kom 3-4 tortellinier på en lun tallerken og kom sovs oven på
Drys med purløg og parmesan

tortellini-3

Print Friendly
This entry was posted in Ikke kategoriseret and tagged , . Bookmark the permalink.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *