Lasagne med små kødboller

lasagne-3En Napolitansk variant af den Lasagne vi kender er “Lasagna ricca con Polpette”

Eller “Lasagna di Carneval”
Dette er ikke en original opskrift. I den skal der b.la. hårdkogte æg og ricotta. Kødbollerne er også lidt større
Jeg laver her en version i portionsstørrelse og med små kødboller (polpettine – små kødboller)

koedboller
4 personer
Kødboller:
400 gram hakket oksekød
1 spsk friskrevet parmesan
1 æg
Friskrevet muskatnød
evt. brødkrummer/rasp
Tomatsovs:
Soffrito (1 lille gulerod, 2 stængler blegselleri, 1 løg)
2 fed hvidløg fintsnittet
2 dåser hele flåede tomater af god kvalitet f.eks. Mutti
2 dl kyllingefond eller vand
1/2 tsk vineddike
1/2 tsk sukker
Mornaysauce:
25 g smør
4 spsk mel
ca 1/2 l mælk
100-150 gram Revet ost
Revet muskatnød
På toppen : En god håndfuld friskrevet parmesan

Tomatsovsen:
Soffrito: riv gulerod, blegselleri og løg groft
Steg soffrito og hvidløg ved lav varme så hvidløg ikke får farve
Efter 5 minutter tilsættes tomater, sukker, eddike og fond eller vand
Koges 1-2 timer
Smag til med salt og peber

soffritto

Kødboller:
Bland det hele sammen til fast fars
Tril små kødboller
Steg kødboller ca. 4-5 minutter

Mornaysauce:
Smelt smør uden det tager farve og pisk melet i
Pisk mælk i lidt efter lidt til du får en lidt tyk sovs
Rød revet ost i og smag til med salt/peber og revet muskatnød

lasagne-2

Lasagne:
Den kan laves som her portionsvis i skåle der kan tåle at kommer i ovnen eller i et fad
Start med at komme lidt tomatsovs på så pastapladerne ikke brænder fast i bunden
Kom et lag pastaplader og lidt mornaysauce oven på
Kom et lag kødboller på.
Kom lidt tomatsovs på og læg et nyt lag pastaplader.
Gør det samme igen så der er to lag
Oven på sidste sæt pastaplader kommes sovs og kødboller
Kom rigeligt med parmesan oven på og dryp med olivenolie

Sæt i ovnen ca. 30 minutter ved 180 grader til parmesanen er gylden

Server evt med en salat
Pasta:
200 gram mel (150 gram Tippo 00 og 50 gram Durum)
2 æg
2 tsk olivenolie
et nip Salt
Pastaen æltes godt sammen og pakkes i køkkenfilm og hviler mindst 30 minutter
Rul tyndt ud på pastamaskine eller med kagerulle
Skær i stykker der passer den form du har valgt

lasagne-1

 

Print Friendly
This entry was posted in Hovedretter and tagged , , , . Bookmark the permalink.

2 Responses to Lasagne med små kødboller

  1. Ole says:

    Hej Erland,

    Ser rigtigt godt ud :-)

    Vil du fortælle hvilke pander/skåle det er du har.

    \Ole

    • Erland Hansen says:

      Hej – det er kobber fra Scanpan – egentlig et fejlkøb og bruges kun til servering – jeg har induktion og de kan ikke brugestil induktion. Mener dog de har andre der kan bruges til induktion. men flotte at serverer i :-)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *