Ceviche af kammusling med citrus og lime

kammusling-cevicheEn herlig forret som er nem at lave og ser flot ud

4 personer
4 kammuslinger
1 lime
1 citron
1 tsk rosa peber
1 lille chili
2 spsk rygeost
2 spsk frosne ærter
1 agurk
Dild
Grøn olie:
1 bundt dild, 1 bundt persille, ca. 2 dl neutralsmagende olie

Kammusling:
Skær kammuslingerne i tynde skiver – lettest hvis den er let frossen/skalfrossen
Læg dem på en tallerken og riv skallen fra citron/lime over.
Pres saft fra citron/lime over
Drys med knust rosa peber og finhakket chili
Lad kammuslingen marinerer mindst 1 time

kammusling-ceviche-1

Grøn olie:
Hæld kogende vand over urterne og ryst dem tørre.
Blend dem med olie som er opvarmet til ca. 50-55 grader
Sigt olien gennem et klæde eller kaffefilter.
Det olie du ikke bruger til retten kan fryses ned – f.eks i isterningbakker

Tilbehør:
Rygeost piskes med en gaffel, smages til med slat og peber. Juster evt. konsistens med en lille smule mælk
Kom i sprøjtepose eller frysepose. Klip lille hul så der kan sprøjtes små dupper.

Tø ærter op

Agurk udstikkes til små kugler eller skæres i små tern.
Drys med salt og sæt på køl mindst en time
Hvis du har en vakuumpakker, kan de lige få en tur i den – det giver en mere blank agurk kugle

kammusling-ceviche-2

Anret:
Kom skiver af kammusling på en tallerken
Dup rygeost rundt på tallerken
Kom agurk og ærter på
Pynt med dild
Kom grøn olie på

Server evt. et stykke brød til

I glasset en Champagne fra Frederic Savart “L´Accomplie”

savart

Print Friendly
This entry was posted in Forretter, Hovedretter and tagged , . Bookmark the permalink.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *