Dansk blæksprutte med sort/hvid pasta

blaeksprutte-2

Det vrimler med blæksprutter i det danske farvand og oftest sendes de til de sydligere himmelstrøg da danskere ikke har taget dette bløddyr helt til sig endnu.

Mange forbinder blæksprutten med en sej omgang gummibånd, dette er fordi man har tilberedt den for længe.
Faktisk er den også god i meget tynde strimler rå.
Frys den først så er du sikker på at cellevæggene er brudte.
Den har ingen ben (bortset fra et plastik agtig stort ben som er let at fjerne) og når man først har prøver én gang er det som en leg.

HURTIG ret – fra man begynder tilberedning til færdig ret 2-3 minutter

blaeksprutte

2 personer
1 10 armet blæksprutte på ca. 400 gram
200 gram Pasta tørret eller frisk – Her en hjemmelavet pasta
Sovs:
3 spsk olivenolie
2 spsk smeltet smør
Saft og skal fra 1 citron
Saft og skal fra 1 lime
Et lille nip chili
Salt/peber
Tilbehør: frisk oregano

blaeksprutte-3

10 armet blæksprutte:
Træk forsigtigt hovedet/tentakler ud fra kroppen.
Skær tentakler fra under øjnene og kasser øjedelen
Føl indvendig i kroppen og fjern det plastik agtige ben hvis det ikke allerede kom med ud
Træk skindet og “vingerne” af, det er relativ let. Skyl den
Du har nu en hel hvid krop og et sæt tentakler
Skær kroppen i ringe eller strimler
Skær tentakler i 2

blaeksprutte-4

VIGTIGT – blæksprutten skal steges hurtigt og hårdt. Altså godt blus på panden og så skal ringene kun steges ca. 1 til 1,5 minutter
Når de er tilberedte kommes de over sammen med sovsen og pastaen og vendes rundt.
Pasta – hvis du vil lave det selv:
Pasta dej:
150 gram Tippo 00
50 gram Durum
2 æg
2 tsk olivenolie

Med en gaffel piskes æg og olie ind i melet og derefter æltes det godt og grundigt.
Pak dejen ind i køkkenfilm eller frysepose og lad den hvile på køkkenbordet mindst 1/2 time

Rul den tyndt ud – lettest med pastamaskine – fold den sammen og skær i strimler

Pastaen koges efter anvisning på posen – frisk pasta koges 2-3 minutter. Husk at koordinerer så den er færdig samtidig med blæksprutten
Så snart pastaen er færdig kommes den over i sovsen og vendes rundt

blaeksprutte-5

OBS – Hvis man har mod på at lave den 2-farvede version jeg har lavet så se mere nederst.

Sovs:
Kom ingredienserne til sovsen på en pande eller gryde og varm op

Anret:
Kom det hele på en varm tallerken og drys med oregano

I glasset en Champagne fra Frederic Savart “L´Accomplie”

savart

blaeksprutte-6

Ekstra:
Sort/hvid pasta:
Normalt er pasta gul pga. durum og æggeblommer. Men her vil jeg have en helt hvid del og en sort del.
Den hvide del fås ved at udelade durum og kun bruge æggehvider

Den sorte fås ved at komme blæksprutteblæk i samen med æggene

Jeg ruller begge deje lidt tykt ud. Lægger dem sammen og ruller så ud i ønsket tykkelse

Kom mel på og fold den udrullede dej sammen og skær strimler eller gør det på en pastamaskine

Jeg bruger en chitarra som giver en lidt kvadratisk pasta – SE HER 

sort-hvid-pasta

Print Friendly
This entry was posted in Hovedretter and tagged , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.