Ciciones med anderagout

ciciones-med-and1

Denne sardinske pasta laves med safran. Hvis man ikke vil ofre dette på en pasta kan man udelade det.
Da man har mange lam på Sardinien serveres den oftest med lammeragout.
Det er en pasta der er god med kød så her vil jeg bruge and.

Pastaen bliver ret gul på grund af stor mængde Durum, brugen af æggeblommer i stedet for hele æg og selvfølgelig safran.

ciciones-2

4 personer
Pasta:
125 gram durum mel
75 gram Tippo 00 mel
2 æggeblommer
1 nip safran
2-3 spsk vand
2 tsk olivenolie
Ragout:
2 andebryster
1 løg
1 gulerod
4 stængler bladselleri
2 fed hvidløg
1 spsk tomatpuré
2 dl rødvin
1 dåse flåede tomater af en god kvalitet
Til toppen: oregano og parmesan

duck

Kødet:
Pil skindet af andebryst og hak det groft med kniv
Finhak eller riv: løg, blegselleri og gulerod (det kalder Italienere samlet en Sofrito)
Steg kødet og når det har fået farve kommes grøntsagerne, hvidløg ned og steger med.
Kom tomatpuré i og steg med nogle minutter.
Kom rødvin på og kog ned til det halve
Kom tomaterne i og lad det simre og koge ind til en god tæt sovs/ragout

safran
Cicione:
Kom 2-3 spsk kogende vand over safran og lad det køle af.
Bland melet og ælt æg, olie og safran vandet i. Juster med mere mel eller vand.
Ælt godt igennem og pak det ind i køkkenfilm/frysepose og lad det hvile ca. 1 time på køkkenbordet

Del dejen i 6-8 stykker og rul stykkerne til pølser som er på tykkelse af en lillefinger
Skær pølserne ud så hvert stykke kan trilles til en lille kugle på størrelse med en kikært
Læg dem på et fad drysset med durummel.
De kan nu bruges eller sættes på køl til dagen efter.
De kan også fryses på fadet og når de er frosne kan de pakkes i pose.

De skal koge ca. 3 minutter – hvis de er frosne skal de koges direkte fra frost og 1-2 minutter længere

pasta-1

Anret:
De kogte Cicione kommes direkte i sovsen og serveres straks.
Jeg drysser med frisk oregano og friskrevet parmesan

ciciones-med-and2

Print Friendly
This entry was posted in Hovedretter and tagged , , . Bookmark the permalink.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *