Æbleskive med anderilette og eddikepulver

aebleskivemed-rilette-head

En dejlig nybagt æbleskive med overraskelse.
Det kunne være meget andet men her har jeg brugt anderilette

Oven på har jeg drysset eddikepulver også kaldet “creme of tartar”
Det hele ser ud som en sød æbleskive med flormelis, men er en mad skive med masser af syre.

aebleskivemed-rilette-2

8 Æbleskiver:
1 æg
2 dl kærnemælk
1 tsk natron
ca.150 gram hvedemel
1 spsk små æbletern
lidt salt
Olie til stegning
Anderilette – rullede 8 små kugler SE EVT HER 
På toppen: eddikepulver

aebleskivemed-rilette-3

Æbleskiver:
Bland alle ingredienser og juster evt. konsistens med mælk.
Varm olie i en æbleskivepande og kom dejen i – fyld dog ikke helt op.
Kom anderilette i og steg indtil æbleskiven kan vendes.
Fyld evt efter med en smule mere dej
Steg dem færdige. Prøv evt. efter med stegenål, der må ikke hænge dej på nålen når den tages o.

Drys eddikepulver over og server

aebleskivemed-rilette-1

Print Friendly
This entry was posted in Ikke kategoriseret and tagged , . Bookmark the permalink.

3 Responses to Æbleskive med anderilette og eddikepulver

  1. Martin Hansen says:

    De må have skrevet forkert på hjemmesiden, for der står kun E262 (natriumdiacetat) og E330 (citronsyre) på produktet/emballagen.

    Cream of tartar/Vinsten er E336 (kaliumbitartrat).

  2. Martin Hansen says:

    Hej Erling,
    Jeg er lidt forvirret over begrebet eddikepulver. Du skriver at det er det samme som cream of tartar eller vinsten på dansk, jeg har selv en eddikepulver fra specialkøbmanden som er natriumdiacetat. Er der forskel på smagen af de to?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *