Lun vintersalat med bagte jordskokker

jordskok-salat-3

Jeg vil afprøve bogen “Flere Kødfrie dage” Forfatter: Nadia Mathiasen.
For at kunne vurderer en koge bog bør man afprøve nogle af opskrifterne. Enkelte opskrifter kommer her på siden.

Anmeldelsen – tryk her

Jeg laver 2 af opskrifterne på fjordrejen.dk.
Dette er no. 2 af 2
Uge 42: “Lun vintersalat med bagte jordskokker, ristede hasselnødder og salsa verde” og er at finde på side 137 i bogen.

jordskok-salat-2

Dejlig nem og billig ret som smager forrygende.
I opskriften er der også henvisning til Salsa verde som findes på side 175 i bogen – men som jeg lige har med her
Ordene er ikke en afskrift – den helt korrekte opskrift findes i bogen

4 personer
1 kg jordskokker
50 gram hasselnødder
Olivenolie
2 håndfulde ruccola
salt og peber
Salsa verde:
1 håndfuld blanding af: oregano, timian, salvie, bredbladet persille
1 lille fed hvidløg
1/2 skalotteløg
1 spsk kapers
1/2 dl olivenolie
1/2 tsk dijon sennep
Citronsaft
salt/peber

jordskok-salat-4

Rist hasselnødderne i ovnen ved 180 grader i 10 minutter.
Gnid skallen af og hak dem groft.

Skrub jordskokker grundigt og skær dem i halve, de største i kvarte.
Vend dem i olie og sæt dem i ovnen ved 180 grader i ca. 30-40 minutter til de er møre og gyldne
Tag dem ud og køl dem lidt af.

Jeg prøvede at lave nogle til dagen efter og vendte dem på en varm pande, det fungerede fint.

Sasa verde:
Pluk urterne og hak den fint sammen med løg, hvidløg og kapers
Bland det hele med olivenolie og smag til med salt, peber og citronsaft

Anret jordskokker med ruccola og salsa verde og drys med hasselnødderne.

jordskok-salat-1

Print Friendly
This entry was posted in Forretter, Hovedretter and tagged , . Bookmark the permalink.

One Response to Lun vintersalat med bagte jordskokker

  1. Pingback: Afprøvning af bogen “Flere Kødfrie Dage” af Nadia Mathiasen - FJORDREJEN.DKFJORDREJEN.DK

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *