Cannelloni med ricotta, spinat

cannaloni-3

Jeg vil afprøve bogen “Flere Kødfrie dage” Forfatter: Nadia Mathiasen.
For at kunne vurderer en koge bog bør man afprøve nogle af opskrifterne. Enkelte opskrifter kommer her på siden.

Anmeldelsen – tryk her

Jeg laver 2 af opskrifterne på fjordrejen.dk.
Dette er no. 1 af 2
Uge 51: “Cannelloni med ricotta, spinat, tomat og ost” og er at finde på side 160 i bogen.

Jeg elsker pasta og laver det meget ofte selv.
Jeg har i denne opskrift brugt frisk pasta selvom der foreslås tørrede cannelloni rør.
Opskrift på pasta nederst – den findes også i bogen på side 179
Ordene er ikke en afskrift – den helt korrekte opskrift findes i bogen

4 personer
2 løg (finhakket)
4 fed hvidløg (finhakket)
Olie til stegning
2 dåser cherrytomater (brugte Mutti)
1 tsk tørret oregano eller tilsvarende frisk (jeg brugte frisk)
1 nip sukker
600 gram frisk spinat
300 gram ricotta
Ca. 200 ram cannellonirør
150 gram revet ost
100 gram frisk Mozzarella
salt/peber

cannaloni-2

I varm olie steges løg ved svag varme uden at tage farve.
Tag halvdelen fra til fyldet.
Kom hvidløg i og sauter nogle minutter.
Kom tomater og oregano i og lad sovsen simre ca. 20 minutter
Smag til med salt, peber og sukker

Skyl spinaten og kom den i en gryde med det vand der hænger ved.
Damp til spinat falder sammen. Køl lidt af og tag spinat op og vrid overskydende vand af.
Hak spinat groft.
Bland spinat, ricotta og de sauterede løg vi tog fra.
Smag til med salt og peber

Fyld ricottablandingen i cannellonirør.
Kom dem i et ovnfast fad (men en lille smule sovs i bunden, så de er lettere at tage ud efterfølgende)
Top med tomatsovs og ost.
Tilbered i en ovn ved 180 grader i ca. 30-40 minutter til osten tager farve

Server evt. med en grøn salat til

cannaloni-1

Pasta dej:
300 gram mel (gerne 2/3 Tipo 00 og 1/3 Durum)
3 æg
3 tsk olivenolie
1/2 tsk Salt

Ælt sammen – gerne på foodprocessor
Pak ind i køkkenfilm/pose og sæt på køkkenbordet mindst 1/2 time
Rul tyndt ud og skær rektangler så de kan rulles til rør

Print Friendly
This entry was posted in Hovedretter and tagged . Bookmark the permalink.

One Response to Cannelloni med ricotta, spinat

  1. Pingback: Afprøvning af bogen “Flere Kødfrie Dage” af Nadia Mathiasen - FJORDREJEN.DKFJORDREJEN.DK

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *