Afprøvning af bogen “Flere Kødfrie Dage” af Nadia Mathiasen

flere-koedfrie-dage-1
Jeg vil anmelde/afprøve bogen “Flere Kødfrie Dage” Forfatter: Nadia Mathiasen
Forlag: Strandberg Publishing 1. november 2018, 192 sider, Vejl. pris: 249,95 kr.

Dette er en naturlig fortsættelse af Nadias bog “KØDFRI MANDAG” som udkom november 2016
Se min anmeldelse/afprøvning af “Kødfri Mandag” HER 

Hvordan anmelder man en kogebog? Ja man læser den og skriver sin mening, det bør jo ikke være så svært.
Layout, billeder og tekst kan man jo sagtens vurderer ud fra ens subjektive præferencer.
Men en kogebog kan man i min optik ikke vurderer uden lige at prøve et par af opskrifterne.

flere-koedfrie-dage-2

Billederne i dette indlæg er IKKE fra bogen pga. ophavsret – billederne er fra min egen afprøvning af retterne.

Vegetar er jeg ikke og bliver det nok heller ikke lige foreløbig.
Vi har dog her i huset snakket om at indfører flere hverdags kødfrie dage og så fisk og kød i weekenden.
Så er det jo dejligt at disse bøger ikke er løftede pegefingre og dogmatiske militant veganske retter.

Jeg ser mere bogen (bøgerne) som en venlig påmindelse om at der rent faktisk findes mange retter uden kød som er fantastiske.
En af mine livretter er endda med – har aldrig tænkt den som det den egentlig er – kødfri.
Det er risotto med trøffel, dejlig dekadent kødfri ret, i like.

Bogen er i en fin størrelse og flot layout.
Flotte billeder!
Bogens opskrifter er delt op i årstider og indeholder 52 opskrifter (52 uger)
Jeg synes dog ikke det er helt logisk at forår starter med uge 1 som er en vinter uge.
Derfor blev jeg lidt forvirret over lige at have læst om at bruge årstidens grøntsager, men starter uge 1 med grønne asparges.
Men måske er det blot fordi man skal bruge overskriften Forår, Vinter…som guide ikke ugenummer.

Inddelingen i årstider fungerer ellers rigtig godt, læsere der ikke lige ved alt om hvilke grøntsager der er i sæson,
kan stole på at årstidens grøntsager indgår i opskriften.

flere-koedfrie-dage-3

Overall er opskrifterne lette at gå til og man kan næsten ikke undgå at ville lave alle opskrifter i denne bog.
De fleste ting kan man finde i et velassorteret supermarked og enkelte opskrifter skal man lige besøge en asiatisk købmand.

Bogen her vil indgå i vor stræben på at spise mindre kød i hverdagen, og så fisk og kød i weekenden.

Her er min afprøvning af 2 af retterne.

Tryk på link over billederne og kom til selve opskriften.

Uge 51: “Cannelloni med ricotta, spinat, tomat og ost”

cannaloni-3

 

 

 

 

 

Uge 42: “Lun vintersalat med bagte jordskokker, ristede hasselnødder og salsa verde”

jordskok-salat-4

Print Friendly
This entry was posted in Bog forslag. Bookmark the permalink.

2 Responses to Afprøvning af bogen “Flere Kødfrie Dage” af Nadia Mathiasen

  1. Pingback: Lun vintersalat med bagte jordskokker - FJORDREJEN.DKFJORDREJEN.DK

  2. Pingback: Cannelloni med ricotta, spinat - FJORDREJEN.DKFJORDREJEN.DK

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *