Ravioli med spinat og ricotta

ravioli-med-salvie-2

Hel traditionel ravioli med ricotta og spinat fyld.
Smager jo godt

4 personer
Pasta:
150 gram Tippo 00
50 gram Durum
2 æg
2 tsk olivenolie
Fyld:
150 gram spinat
150 gram ricotta
1 spsk friskrevet parmesan
En lille smule Muskatnød – friskrevet
Skal fra 1/2 citron (kan udelades)
Sovs:
150 gram smør
Saft og skal fra 1/2 citron
Pinjekerner
5-6 salvieblade

ravioli-med-spinat-og-ricotta-1

Fyld:
Skyl spinaten og damp den med det vand der hænger ved.
køl af og vrid overskydende vand af
Hak den groft
Bland ricotta, parmesan og spinaten.
Smag til med salt peber, muskatnød og citronskal

ravioli-med-spinat-og-ricotta-2

Pasta:
Bland melet og kom æggene og olie i midten
Pisk æggene med en gaffel så melet langsomt bliver blandet med æggene
Samle dejen og ælt den gennem
Kom den i en pose og sæt den til at hvile minimum 1/2 time

Rul den tyndt ud.

ravioli-med-spinat-og-ricotta-4

Ravioli:
Jeg laver ravioli på 2 måder.
Den ene ved hjælp af en ravioli form og den anden med cirkler der er skåret efter et glas eller med udstikker.

Formen:
Drys lidt mel på formen og læg et stykke pastadej på.
Med en klump pasta “duppes” fordybningerne
Kom fyldet i fordybningerne.
Men lidt vand på en finger smørres alle mellemrum og kanter så låget kan klistre fast.
Kom en pastaplade på som låg og med en kagerulle trykkes den fast og skiller samtidig raviolierne
Vend dem ud på et meldrysset bord.

Uden form:
Skær cirkler eller kvadrater ud.
På halvdelen kommes fyld og kanterne fugtes med vand
Kom de andre plader oven på og tryk fast i kanterne brug f.eks. en gaffel
Der skal helst ikke være luft i raviolierne

ravioli-med-spinat-og-ricotta-6

FOR BEGGE – Kogning:
I saltet vand der kun lige koger/simre kommes raviolierne i.
De skal kun koge 2-3 minutter og er færdige når de stiger til overfladen.
Kommes direkte over i den sovs de skal serveres med eller f.eks. bare smeltet smør

SOVS:
Rist pinjekerner på en tør pande
Smør smeltes til de begynder at blive lysbrunt
Bruningen “slukkes” med saft fra 1/2 citron
Salvieblade hakkes groft og komme i sammen med citronskal

Anret:
Kom ravioli med sovs over i en lille dybtallerken
Drys frisk parmesan og pinjekerner over

Tip:
Køb mere spinat og brug resten af ricottaen og lav flere raviolier når du nu er i gang
De kan fryses og når de skal spises kan man koge dem direkte fra frost – de skal så lige koge lidt længere.
Husk dog ved frysning at enkelt fryse dem f.eks. på en bakke og pak dem i poser efter de er frosne. Så er der altid mad på under 10 minutter hvis man lige har frosne raviolier

ravioli-med-salvie-1

Print Friendly
This entry was posted in Forretter, Hovedretter, Teknik og tips and tagged , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.