Maccheroni alla chitarra

maccheroni-ala-chitarra

Maccheroni ordet er oftest forbundet med små pasta rør.
Men i den mellem italienske region Abruzzo, hvor denne pasta har hjemme, er der ikke hul igennem.
Nogle kalder den “Pasta alla chitarra” men det skal man IKKE gøre hvis man er i Abruzzo
Der hedder det “Maccheroni alla chitarra”

maccheroni-ala-chitarra-1

Chitarra er en træramme med udspændte strenge….som en guitar.
Opfundet i 1890 (ca.), før skar man pastaen ud med kniv, som man altså stadig kan hvis man ikke lige vil investerer i en Chitarra.
Pastaen lægges oven på Chitarraens strenge og rulles/presses gennem.

Der er to sider – den ene 3 mm som er den jeg bruger og den anden side som er 5 mm som vel egentlig er en Tagliatelle

Pastaen er ikke rund men nærmest kvadratisk. Formen gør den god til at holde på sovsen.
Oftest er den serveret sammen med kødsovs som lammeragout eller
en tomatbaseret ret som “Maccheroni alla chitarra con pallottine” som er tomatsovs med kødboller (ofte kalv).

Dejen skal ikke rulles for tyndt ud, den skal nærmest være så tyk som mellemrummet på Chitarra for at få en kvadratisk pasta.
Dejen skal heller ikke være for “våd” så sørg for at pudre den med mel før den lægges på strengene så de ikke klistre.

maccheroni-ala-chitarra-2

maccheroni-ala-chitarra-3

Når dejen er lagt på rulles der hen over dejen nogle gange med lidt tryk så strengene kan anes gennem dejen.
Derefter trækker man rullen hen over dejen til den begynder at skille og falde ned af strengene.
Hjælp til sidst med lidt mel og fingrende. “Spil” på strengene for at få de sidste til at falde ned.

maccheroni-ala-chitarra-4

Nu kan man koge dem i ca. 2-3 minutter, og smide dem ned i en sovs som man ville med spaghetti.
Man kan også fryse dem og når de skal bruges kommes de direkte fra fryser og i kogevandet.

Pasta til 4 personer:
400 gram mel (3 dele Tippo 00 og 1 del Durum)
4 æg
1 spsk olivenolie

Bland og ælt pastadejen, pak den i køkkenfilm og lad den hvile minimum 30 minutter ved stuetemperatur

maccheroni-ala-chitarra-3-mm-og-5-mm

Print Friendly
This entry was posted in Ikke kategoriseret, Teknik og tips. Bookmark the permalink.

One Response to Maccheroni alla chitarra

  1. Pingback: Zen og kunsten at lave pasta - gamle metoder - FJORDREJEN.DKFJORDREJEN.DK

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *