Risotto med svampe

risotto-med-svampe-1

Risotto er en af mine yndlings retter.
Her med masser af svampe og endda med friskrevet trøffel.
Trøffel kan selvfølgelig udelades, det er stadig en dejlig ret

4 personer
200 gram blandede svampe
2 kviste timian
1 skalotteløg
3 håndfulde risottoris
1/2 liter kyllingefond eller æblesaft
1 glas hvidvin
En stor klat smør
2 spsk friskrevet parmesan
10 gram tørrede svampe f.eks. kantarel – kan udelades
1 trøffel (kan udelades)

risotto-med-svampe-2

Risotto:
Steg svampene i smør sammen med timian og sæt til side.
Steg hakkede skalotteløg klare i lidt olie og kom så risottorisen ned og steg med til de begynder at blive klare.
Kom hvidvin i og kog næsten væk.
Kog nu risottoen med fond, lidt af gangen til risene har optaget fonden, så kommes lidt mere i.
Fortsæt sådan i 15-20 minutter til risottoen er al dente.
Kom svampene i og tag gryden af blusset.
Rør en god klat smør og parmesan ost i.

risotto-med-svampe-3

Kantarelstøv:
Blend de tørrede kantareller helt fint

Anret:
Kom en god skefuld svamperisotto på en varm tallerken
Drys svampestøv over.
Slut evt. af med at rive trøffel over

I glasset en moden Bordeaux fra Henri Lurton, Margeaux 2004

henri-lurton-margaux-2004

Print Friendly
This entry was posted in Hovedretter and tagged . Bookmark the permalink.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *