Corzetti med olie, merian og pinjekerner

corzetti-4

Corzetti er en gammel traditionel pasta fra Liguria som ligner en stor mønt.

Der skal bruges et specielt Corzetti stempel der præger et mønster i pastaen.
Hvis du ikke har eller vil anskaffe et corzetti stempel kan du bare udstikke cirkler uden at præge dem.

SE HER HVORDAN de originale Corzetti laves

Her en meget let ret som løftes ved at bruge en god olivenolie og frisk oregano

corzetti-stamp

2 personer – ikke hovedret
6-8 pasta skiver
1 spsk pinjekerner
2 spsk god olivenolie
1 fed hvidløg skåret i tynde skiver
Nogle kviste frisk merian eller oregano

corzetti-5

Rist pinjekerner på en tør pande
Når de er ristede kommes hvidløg og olie på
Varm stille og roligt 1-2 minutter og kom så oregano på til sidst
Imens koges pastaen i saltet vand.
Pastaen koges 2 minutter til de begynder at stige tio overfladen.
Straks pastaen er færdig kommes den på en tallerken og olien hældes over

Ja nogle Italienske rette er super enkle og smager forrygende

Her serveres en kold tør hvidvin

corzetti-3

corzetti-6

Print Friendly
This entry was posted in Forretter, Hovedretter and tagged , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.