Corzetti

corzetti

Til denne pasta skal der bruges et Corzetti stempel (eller Croxetti) – et træstempel i to dele
Pastaen er en lille flad plade med et mønster, ligner nærmest en mønt med et præget mønster.
Fra Liguria (Nord-West Italien) og dateres helt tilbage til middelalderen
De ses også som bryllupsgaver måske endda med personlige indgraveringer til brudeparret

Serveres f.eks. med pesto eller bare med olivenolie/oregano/pinjekerner

Metoden er simpel men kræver et specielt stempel.
Udrul pastaplader men ikke for tyndt da de så er svære at præge mønsteret i.
Udstik først en cirkel med den ene del af stemplet.
Læg denne cirkel oven på den ene side af stemplet og tryk/pres det andet stempel ned
Lad dem tørre godt for at sikre indgraveringen kan ses efter kogning
Koges kort i saltet vand til de flyder op til overfladen og kommes så direkte i sovsen

corzetti-1

corzetti-2

corzetti-3

corzetti-5

Pasta til 4 personer – det er ikke en hovedret:
200 gram mel (3 dele Tippo 00 og 1 del Durum)
2 æg
1 spsk olivenolie
Har også set at nogle kommer lidt tør hvidvin i pastadejen som giver en lille smule syre.

Bland og ælt pastadejen, pak den i køkkenfilm og lad den hvile minimum 30 minutter ved stuetemperatur

corzetti-4

Print Friendly
This entry was posted in Teknik og tips and tagged . Bookmark the permalink.