Zen og kunsten at lave pasta – gamle metoder

maccheroni-ala-chitarra-1

Ja ja en mærkelig overskrift, men jeg kom til at tænke på min ungdoms kult bog :
Robert M. Pirsigs roman “Zen og kunsten at vedligeholde en motorcykel”

I denne tid hvor man bruger mere og mere convenience food og fastfood, vil jeg gerne slå et slag for det modsatte.
Her er det pastaen det går ud over.
Jeg elsker at lave pasta og at bruge nogle af de gamle teknikker synes i min optik at give god mening.

Så her er 5 gamle og lidt glemte metoder. Tryk på overskrift (link) for hver for at få mere at vide

Maccheroni alla chitarra:
Chitarra er en træramme med udspændte strenge….som en guitar.
Laver pasta med en firkantet form frem for spaghettiens runde form

maccheroni-ala-chitarra

Anolini:
Små pastapakker typisk serveret i en suppe

anolini

Corzetti:
En flad mønt lignende pasta med et præget mønster

corzetti

Garganelli:
Små pastarør med riflet overflade som holder godt på sovsen
Ligner penne men har en lille “flap” i enderne

graganelli

Malloreddus:
Malloreddus – gnocchetti – kaldes også “Lille Sardinsk Gnocchi” (da de ligner små kartoffel gnocchi)

malloredus-gnochetti

De fleste af ovenstående pasta kan købes som tørrede pasta.
Jeg synes dog det er sjovere at lave dem selv og sætte sig lidt ind i oprindelsen.

Vigtigt er det at det skal være sjovt at lave pasta ellers kan man jo bare købe de tørrede.
Det er i min optik sjovere at spise noget man selv har lavet helt fra bunden.

Der findes utallige pastaformer og utallige meninger om hvad der er rigtigt og forkert.
Italienske familier kan gå så meget op i det at familier splittes.
Kokke kan få trusler på livet fordi de har formastet sig til at lave pizza med fulkorns bund.

Eksempel på kok amok:
Kendis kokken Carlo Cracco bør måske overveje sine fremtidige eksperimenter.
Det er nemlig ikke første gang, han er kommet i stormvejr af lignende alvorlige grunde.
For nogle år siden tilsatte han hvidløg til amatriciana-sugo,
hvilket fik kommunen i Amatrice, hvor pastasovsen kommer fra, til at lægge sag an mod ham.

pasta

Print Friendly
This entry was posted in Teknik og tips and tagged . Bookmark the permalink.

2 Responses to Zen og kunsten at lave pasta – gamle metoder

  1. Carsten petersen says:

    Hej Erland. Hvor har du købt dit grej?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *