Malloreddus eller gnocchetti

pasta-b

Malloreddus – gnocchetti – kaldes også “Lille Sardinsk Gnocchi” (da de ligner små kartoffel gnocchi)

Malloredus laves altid uden æg, men med vand og gerne med lidt safran

Her skal bruges et Garganelli bræt eller de kan ruller over en gaffel

Jeg købte dette bræt på skiferie i canezai for 1-2 eur – så ikke dyrt
De kan også findes under navnet Malloreddus Board eller Gnocchi board.
Kan også bruges til kartoffel gnocchi.

Pastaen rulles ud i blyantstykke pølser og skæres i 2-2,5 cm stykker
De placeres på brættet og med bagsien af en kniv trykkes/rulles de af brættet så de får de typiske riller
Rillerne skal gerne være dybe så de kan tage meget sovs

På sardinien lever mange lam og der produceres meget Pecorino, det er derfor naturligt at bruge dette sammen med denne pasta..
Sovsen kunne være en simpel pecorino/pastavand og lidt safran
Helt klassisk vil det være med en Lammeragout og Pecorino

pasta

Pasta til 4 personer:
400 gram mel (3 dele Tippo 00 og 1 del Durum)
Varmt vand evt med lidt safran
1 spsk olivenolie

Bland og ælt pastadejen, pak den i køkkenfilm og lad den hvile minimum 30 minutter ved stuetemperatur

Bemærkning – kom evt. lidt safran tråde i. Den originale opskrift uden æg og i stedet med vand tilsat safran
Uden æg svulmer pastaen ikke så meget op ved kogning og holder rillerne finere men samtidig bliver pastaen også mere bastant.

pasta-c

Print Friendly
This entry was posted in Teknik og tips. Bookmark the permalink.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *