Grønkålssuppe med gulerod og kartoffel

groenkaalssuppe-2

Suppen her kan laves uden gulerod og kartoffel.
Jeg synes blot et er lidt rart at have noget at tygge på sammen med suppen.

Topping kan varieres. Brug for eksempel små æbletern vendt i citron eller andet
Her bruger jeg valnødder fordi naboens træ dryser mange valnødder ned i min have i år….dejligt

4 Personer
2-300 gram grønkål
1 liter fjerkræfond – eller terning
6 kartofler
4 gulerødder
4 Skiver bacon
Lille håndfuld valnødder (eller anden nød)
2 Hårdkogte æg
1 citron
Cremefraiche

valnoedder

Kartofler og gulerødder skrælles og skæres i mundrette tern
Kog dem al dente i fonden og tag dem op

Rib bladene fra grønkålsstokken og kom den i fonden
Kog 4-5 minutter
Hæld halvdelen af fonden fra – det skal vi bruge til at justerer konsistens.
Det er lettere at tilsætte fonden efterfølgende end at fjerne noget

Blend grønkålen og lidt af kartoflerne (hvad der svare til 2 af kartoflerne)
Kartoflerne giver lidt konsistens til suppen
Hvis den er for tyk tilsættes mere af fonden.
Hvis den er for tynd kan man jævne med lidt maizzena eller meljævning
Smag til med citron, salt og peber

groenkaalssuppe-3

Toppings:
Rist valnødder på en tør pande og hak dem
Rist bacon – køl af og hak dem

Anret:
Kom lidt kartoffel og gulerod i bunden af en tallerken
Kom grønkålssuppe oven på
Anret 1/2 æg og en klat cremefraiche
Drys med valnød og bacon

groenkaalssuppe-1

Print Friendly
This entry was posted in Hovedretter and tagged , , . Bookmark the permalink.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *