Svinekæber med med blomkål og grønkålschips

svinekaeber-med-blomkaal

Svinekæber braiseret i øl. Ikke tilberedt længere end kødet er super mørt, men stadig hænger sammen.
Her med et mini blomkål. hvis man ikke lige kan få det kan små buketter bruges

4 personer
4 Svinekæber
1 mørk øl f.eks. ale no.16
Til kogning: 1 gulerod, 1 løg, persillestilke, porretoppe, 1 tomat (eller hvad man lige har)
2 fed hvidløg
4 mini blomkål eller et stort
Svampe: her 1 stor Karl Johan
2 stængler grønkål (en til sovs og 1 til chips)
Syltede rødløg – 1 rødløg. Lage: 1/2 dl eddike, 1/2 dl vand, 1/2 dl sukker
Kørvel eller persille til pynt

mini-blomkaal

Kæberne:
Fjern hinder fra kæberne og giv dem stegeskorpe
Kom øl på sammen med gulerod, løg, persillestilke porretoppe, tomat, hvidløg
Kog til kæberne er møre ca. 45 minutter til 1 time
Tag kæberne op, sigt sovsen og kog den ind til 1-2 dl
Skær svampene i små tern og rist i smør. Kom dem derefter i sovsen
Skyl og hak grønkålsblade fint og kom i sovsen
Kom kæberne tilbage og varm igennem
Rør kolde smørtern i før serveringen
Smag til med salt/peber

Blomkål:
Kog al dente i 1/2 dl vand og en klat smør

svinekaeber-med-blomkaal-2

Grønkålschips:
Tag bladene af og pluk i mundrette stykker.
vend dem i olie og kom dem i ovnen ved 150 grader til de er sprøde
Drys med salt umiddelbart før servering

Syltede Rødløg:
Kog lagen op så sukker smelter og køl ned
Skær rødløg i tynde både og hæld lagen over
Lad stå mindst 2 timer, bedst til dagen efter

svinekaeber-med-blomkaal-3

Anret som på billedet

I glasset en moden Bordeaux/Margaux, Chateau Malescot St. Exupery 2006

malescot-st-exupery-2006

Print Friendly
This entry was posted in Hovedretter and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.