Svinekæber i tartelet med svampe

svinekaeber-tartelet-3

Svinekæber braiseret i øl. Ikke tilberedt længere end kødet er super mørt, men stadig hænger sammen.
Sovsen er derefter kogt ned og monteret med smør.
Her serveret i en tartelet lavet af frossen butterdej, men man kan også lave sin egen butterdej….

svinekaeber-tartelet-1

4 personer
4 Svinekæber
1 mørk øl f.eks. ale no.16
Til kogning: 1 gulerod, 1 løg, persillestilke, porretoppe, 1 tomat (eller hvad man lige har)
Butterdej – frosne eller hjemmelavede
2 fed hvidløg
1 stængel grønkål
Små Gulerødder
Svampe: her Karl Johan, kantareller og morkler
Perleløg – gerne frosne
1 spsk smør, 1 spsk sukker til karamellisering
Sukker
Kørvel

svinekaeber-tartelet-2
Kæberne:
Fjern hinder fra kæberne og giv dem stegeskorpe
Kom øl på sammen med gulerod, løg, persillestilke porretoppe, tomat, hvidløg
Kog til kæberne er møre ca. 45 minutter til 1 time
Tag kæberne op, sigt sovsen og kog den ind til 1-2 dl
Pisk kolde smørtern i og kom kæberne tilbage for opvarmning
Smag til med salt/peber

Tarteletter:
Tø butterdejspladerne op og skær dem i 8 stk a ca 8-10 cm store cirkler, brug et glas eller en udstikker
4 af cirklerne skal udstikkes/skæres med mindre glas/udstikker så der er ca. 1-1,5 cm kant tilbage
Læg dem nu denne kant oven på de andre cirkler – dup med vand i kanterne først så de hænger sammen.
Pisk et æg og pensl den øverste kant.
Sættes i ovnen ved 180 grader til de er hævede og gyldne, ca. 20 minutter
Tag dem ud og fjern det midterste dej så der plads til fyld

Svampe:
Steg svampene i smør
Hvis du bruger tørrede svampe skal de blødes op ca. 1 time før stegning

Grønkål:
Damp kålen til den lige falder lidt sammen

svinekaeber-tartelet-4

Perleløg:
Smelt en spsk sukker og når den tager farve kommes en klat smør på sammen med frosne perleløg
Når løgene er godt karamelliserede tages de af

Anret:
Kom en svinekæbe og sovs i en tartelet, gerne lidt ved siden af også
Anret perleløg, gulerødder og svampe oven på og grønkål ved siden af
Slut af med kørvel

I glasset en lækker moden Bordeaux/Margaux, Chateau Malescot St. Exupery 2006

malescot-st-exupery-2006

Print Friendly
This entry was posted in Hovedretter and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *