Smørsauteret pighvar med pasta og blodgrape beurre blanc

pighvar-1Pighvar blot sauteret i smør og med en simpel beurre blanc og pasta til.
Smager forrygende og er let at tilberede

2 personer
2 Pighvar fileter a ca. 150 gram
30-40 gram smør til sautering
1 citron
1 lille Fennikel
6 små gulerødder
Citrontimian, karse, persille, estragon. Kan varieres
Pasta (her sort pasta)
Beurre Blanc:
1 skalotteløg
1 Blod grape
Kolde smørtern

Pighvar:
Drys fileterne med salt og sukker og sæt på køl mindst 1 time
Smelt smørret ved middel temperatur uden det tager farve.
Kom fileterne på og vend dem efter 2 minutter
De er færdige når de skiller af ved let tryk
Dryp med citron

13895031_1025618157559184_4849843264471022865_n

Fennikel og gulerod:
Skær fennikel tyndt ud og damp i lidt vand med en klat smør
Gulerødderne skæres i mundrette stykker og dampes i vand

Pastaen koges efter anvisning på pakken

Beurre Blanc:
I lidt smør steges skalotteløg til de er gennemsigtige uden de har taget farve.
Kom saften fra en blodgrape på og koglidt ind
Pisk kolde smørtern i til sovsen er tyknet og cremet
Kom den kogte pasta over på panden og vend med beurre blanc
Juster evt. med lidt af kogevandet

Anret:
Fisken serveres oven på de dampede fennikel og gulerødder
Pastaen ved siden af.
Drys med hakkede urter

I glasset en super hvid Bourgogne fra Lamy-Caillat “Les Caillerets”, Chassagne-Montrachet Premier Cru

hvid-bourgogne-2

Print Friendly
This entry was posted in Hovedretter and tagged , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.