Risotto, kantarel, grønkål og svinekæber

risotto-groenkaal-svampe-2

Ikke verdens smukkeste ret….men til gengæld en smagsbombe
Det er også mine 2 livretter på én gang, risotto og svinekæber….

4 personer
8 svinekæber
1/2 liter god mørk øl f.eks. Ale no.16
2 løg
1 gulerod
4 tomater
2 tsk tomatpuré
Urter – her timian, rosmarin, estragon og salvie
2 fed hvidløg
400 gram Grønkål (lidt af det til chips)
400 gram kantareller
Risotto:
4 håndfulde ris
1 glas hvidvin eller Noilly Prat
1 citron
1/2 liter kylling fond eller erstat det med god æblejuice
1 skalotteløg
40-50 gram smør
1 håndfuld friskrevet parmesan

risotto-groenkaal-svampe-3

Risotto
Steg hakkede skalotteløg klare i lidt olie og kom så risottorisen ned og steg med til de begynder at blive klare i kanterne.
Kom hvidvin i og steg næsten væk.
Kog nu risottoen med fond, lidt af gangen til risene har optaget fonden, så kommes lidt mere i.
Fortsæt sådan i 15-20 minutter til risottoen er al dente.
Tag den af og rør en god klat smør og ost i sammen med hakkede grønkålblade (stilken i midten kasseres)
Rør smør stegte kantareller i – gem evt. nogle til pynt
Smag til med salt og citron

Grønkålchips:
Pluk grønkålen i mundrette stykker og ko dem i en frysepose med lidt olivenolie.
Ryst det godt sammen og hæld det ud på en bageplade med bagepapir
Sæt i ovnen ved 180 grader til de er sprøde.
drys med salt umiddelbart før servering

risotto-groenkaal-svampe

Svinekæber:
Fjern den hvide sene på kæberne hvis slagtern ikke har gjort det
Giv dem stegeskorpe. Skær løg i halve og steg skærefladen hårdt
Kom tomatpuré på og steg det kort – pas på det brænder hurtigt på.
Kom øl på sammen med gulerod, urter, hvidløg og tomater
Lad det koge ca. 1 time og 15 minutter til kødet er mørt men ikke er faldet helt fra hinanden
Sigt væsken fra og kog ind til ca. 2 dl
Varm kæberne op i sovsen og kom en klat smør i til sidst
Smag til

Samle retten:
Kom en klat risotto på en lun tallerken og 2 kæber ved siden af.
Drys med grønkålschips og lidt parmesan

I glasset en Pinot Noir fra Omero, Ribbon Ridge 2014

omero

Print Friendly
This entry was posted in Hovedretter and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *