Stegt torsk med kantareller

torsk-kantarel

Vi starter lige med et par østers, au naturel eller blot med et par dråber citron.

Torsken er nærmest lige hevet op af vandet, dejligt med super frisk fisk

Kantareller kan uden for sæson erstattes af anden svamp

oesters

4 personer
4 x 150/200 gram torskeloin
Ben til fond – torsk eller fladfisk
1 citron
250 gram spinat
1 fed hvidløg i tynde skiver
Muskatnød
200 gram kantarel
1 skalotteløg
1/4 l Fløde
Fond: 1/2 flaske hvidvin, 1 skalotteløg, f.eks: persillestilke, porretoppe, gulerod

torsk

Torsken:
Drys torsken med salt/sukker og sæt på køl nogle timer
Steg stykkerne på en pande i rigeligt smør
Når de ved let tryk skiller i lameller er de færdige, må endelig ikke få for meget
Dryp med citron

Spinat:
Skyl spinaten i flere hold vand og damp det med det vand der hænger ved samt en lille klat smør og hvidløg.
Når spinaten er faldet sammen efter 2-3 minutter smages det til med revet muskatnød

torsk-kantarel-3

Fond:
Kog fiskeben med hvidvin og urter i 20 minutter
Sigt fonden fra og kog ind til 2 dl

Sovs:
Steg kantarellerne i smør
I en gryde steges 1 finthakket skalotteløg mørt uden det tager farve
Kom fond og fløde på og kog ind til sovsen tykner lidt.
Smag til med citron, salt/peber.
Kom de stegte kantareller op i sovsen

torsk-kantarel-2

Anret:
Kom en klat spinat på en lun tallerken og et stykke fisk oven på.
Kom kantarelsovs over

I glasset en brut Champagne fra A.D.Coutelas “Cuvée 1809” fra 2008

champagne-1809

Print Friendly
This entry was posted in Hovedretter and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *