Svampe consommé med torsk og kantareller

torsk-kantarel-1

Denne ret forudsætter at man rigtig godt kan lide svampe.
Den tager lidt tid at forberede, men passer sig selv
4 Personer
1 kg blandede svampe
4 Tomater
5-600 gram torskefilet
1 citron
50 gram smør
1 håndfuld kantareller
Timian
1 håndfuld spinat
1 fed hvidløg
Muskatnød

torsk-kantarel-head

Stegte kantareller:
Rens dem med en børste og steg dem møre i smør sammen med et par stængler timian

Svampe consommé:
1 kg blandede svampene skæres i mindre stykker
Tomaten skæres i mindre stykker
Kom begge dele i en beholder med låg der kan tåle at komme i ovnen ved 75 grader
Jeg brugte køkkenfilm som låg.
Efter 10-12 timer har svampene afgivet sin væske ok kan sigtes gennem et klæde eller kaffefilter

torsk-kantarel-2

Torsken:
Drys torskefileten med salt og sukker og sæt den på køl nogle timer.
Steg den i smør til den får en flot gylden farve vend den om og steg færdig.
Den er færdig når den ved let tryk skiller i lameller.
Den må endelig ikke steges for længe.
Dryp fisken med citron

Spinat:
Skyl spinaten og kom den i en gryde med låg, med det vand der hænger ved.
Kom et fed hvidløg i, snittet i tynde skiver
Når spinaten er faldet sammen tages den af blusset og der kommes en skefuld smør i.
Smag til med friskrevet muskatnød

torsk-kantarel-3

Sovsen:
Varm smør op til de begynder at blive lysbrunt og dufte dejligt af nødder
Køl det helt af så det stivner.
Varm svampe consommé op til det koger og tag det af blusset.
Pisk nu den stivnede brunede smør i lidt af gangen
Server straks

Anret:
Kom en klat spinat på en varm tallerken og fisken ved siden af
Kom stegte kantareller over og drys med timianblade
Kom sovsen ved
I glasset en champagne fra den altid gode Savart her en “Accomplie”

savart

Print Friendly
This entry was posted in Hovedretter and tagged , . Bookmark the permalink.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *