Carpaccio og tatar

tatar-carpaccio-head

Lidt råt kød – så er det jo ingen sag at lave mad.
Tatar eller carpaccio…svært at vælge…så kan man jo lave begge dele

De valgte urter kan selvfølgelig erstattes med det du lige har eller kan få fat i

tatar-carpaccio-2

2 personer
1 stykke okseinderlår eller mørbrad på ca. 300 gram
Ruccola
Persille
Estragon
Salvie
Citrontimian
Vinaigrette: 1 tsk sennep, 1 spsk citronsaft og ca. 1 dl olivenolie
Carpaccio:
1 dl friskrevet parmesan, radiser
Tatar:
Hakket kapers, fintsnittet skalotteløg, 1 æggeblomme, lidt æble skåret i små tern, citron saft og skal, salt/peber
Tilbehør til tatar: 2 skiver ristet brød, friske hasselnødder, 1 hårdkogt æggeblomme
Aïoli: 1 æggeblomme. 1 tsk sennep, 1 spsk citronsaft, olivenolie, 1-2 fed hvidløg
Olivensne (kan udelades): 1 tsk olivenolie, 1 spsk maltodexin

Vinaigrette:
Pisk sennep, citronsaft sammen og kom olie ned i en tynd stråle mens der piskes.
Smag dig frem til hvor meget olie der skal til.
Vend ruccola i og smag til med salt og peber

Aïoli:
Pisk æggeblomme med sennep, citronsaft og lidt salt og kom olie ned i en tynd stråle mens der piskes.
Stop når du har en god tyk mayonnaise. Kom presset hvidløg i, smag til

Olivensne: Pisk maltodexin ned til olien

Parma ostechips: Den revne parmesan lægges på bagepapir og sættes i ovnen ved 200 grader.
Når det er smeltet og gyldent tages det ud og køler af. Brækkes i mindre stykker.

tatar-carpaccio-3

Carpaccio:
Skær 4 skiver af kødet og bank det helt fladt mellem 2 fryseposer
Kom ruccola/vinaigrette på en tallerken i 2 små bunker
Kom carpaccio oven på den ene og kom urter på sammen med radiser og parma ostechips

tatar-carpaccio-4

Tatar:
Skær resten af kødet i tern og hak fint det med din største kokkekniv.
Bland det med hakket kapers, finsnittet skalotteløg, æggeblomme, citronsaft/-skal, salt og peber
Anret oven på den anden bunke ruccola sammen med urter, 1/2 hårdkogt æggeblome og drys hakket hasselnødder over
Kom Aïoli på, en skive ristet brød og evt. olivensne

I glasset en naturvin fra Domaine LOEW, Pinot Noir 2016, Alsace
Et overraskende dejligt glas fra en lille producent

loew-pinot-noir-2015

Print Friendly
This entry was posted in Forretter, Hovedretter and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *